Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία Ελπίδα – Αποζημιώσεις σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα: Τι λέει ο Κώστας Σκρέκας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ετοιμάζεται να προσδιορίσει τον τρόπο και το ποσό

«Πότε θα αρχίσουν να δίνονται οι αποζημιώσεις για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα; Έχουν ξεκαθαρίσει οι προϋποθέσεις;» ρωτήθηκε ο υπουργός Ενέργειας,

Κώστας Σκρέκας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, με τον ίδιο να απαντά πως ήδη στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ μπορεί κάποιος να εισέλθει και να δηλώσει αίτημα για αποζημίωση για κατεστραμμένη συσκευή.

«Μάλιστα, έχω ζητήσει από τον ΔΕΔΔΗΕ αυτή η γραμμή να είναι στην μπροστινή σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη από τους ενδιαφερόμενους. Αυτό αφορά την αντικατάσταση συσκευών οι οποίες καταστράφηκαν εξαιτίας χειρισμών που μπορεί να έχουν γίνει από τον ΔΕΔΔΗΕ κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης των βλαβών.

Το δεύτερο αφορά την αποζημίωση που έχουμε αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή ο ΔΕΔΔΗΕ ετοιμάζεται να προσδιορίσει με ποιο τρόπο και με τι ποσό βέβαια θα αποζημιώσει αυτούς οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν πάνω από ένα 24ωρο μη ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Όπως επισημάνθηκε στην εκπομπή, η αποζημίωση της δεύτερης περίπτωσης αφορά όσους έμειναν χωρίς ρεύμα χωρίς απαραίτητα να υπέστη ζημιά κάποια ηλεκτρική συσκευή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, «το πρόβλημα, και αυτό είναι το μεγάλο θέμα, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει σε εγκατάσταση έξυπνων μετρητών ώστε να γίνεται γνωστό με απομακρυσμένο τρόπο αν ένα σπίτι έχει ηλεκτροδότηση ή όχι. Αν μία παροχή λειτουργεί ή όχι. Για να διαπιστώσει ο διαχειριστής του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή, τη βλάβη θα πρέπει να επισκεφθεί την παροχή και να διαπιστώσει με τα μάτια – να το πω έτσι – αν όντως λειτουργεί ή όχι.

Βέβαια, μέσα από τους υποσταθμούς οι οποίοι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό είχαν δηλαδή σβήσει κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας υπάρχει δυνατότητα να προσδιορίσει ο ΔΕΔΔΗΕ με μεγάλη ακρίβεια το ποιες περιοχές είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και ποιες όχι. Άρα με αυτό τον τρόπο θα προσδιοριστούν αυτοί οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν, μετά το μεσημέρι της Τρίτης, έτσι ώστε με κάποιο τρόπο να αποζημιωθούν».

Σε ερώτηση αν η αποζημίωση θα γίνει με συμψηφισμό στον λογαριασμό ρεύματος ο κ. Σκρέκας σχολίασε: «Θα προσδιοριστεί ο τρόπος και θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε πως η αποζημίωση για τις οικοσυσκευές φτάνει μέχρι τα 600 ευρώ αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα το ποσό με το οποίο θα αποζημιωθεί ο κόσμος που έμεινε χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου