Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός – Σέρρες: Γέννησε έγκυος στην οποία είχαν χορηγηθεί μονοκλωνικά αντισώματα

Σε 4 εγκύους έχουν χορηγηθεί – Όλες ανεμβολίαστες

Με φυσιολογικό τοκετό γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι μία έγκυος που νόσησε με κορονοϊό και οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών της είχαν χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα.

Η γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, και όπως είπε μιλώντας στο Mega ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου και επικεφαλής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής, Δημήτρης Μπαλαξής, «μητέρα και νεογνό χαίρουν άκρας υγείας».

«Τρεις ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου γέννησε η γυναίκα που της είχαμε χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα γιατί νόσησε πριν περίπου 3 βδομάδες. Ανταποκρίθηκε πολύ καλά στη χορήγησή τους. Σε δύο ημέρες σταμάτησαν τα συμπτώματα, και γέννησε φυσιολογικά, ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Είναι το δεύτερο περιστατικό εγκύου που γέννησε και της είχαμε χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα. Συνολικά έχουμε δώσει σε 4 γυναίκες εγκύους μονοκλωνικά αντισώματα. Ήταν όλες ανεμβολίαστες», είπε ο κ. Μπαλαξής.

Όσον αφορά στα συμπτώματα που είχαν οι 4 έγκυες, ο κ. Μπαλαξής είπε ότι είχαν πυρετό, βήχα και ελαφριά δύσπνοια.

«Καταβάλουμε προσπάθεια ως κλινική, γίνεται ενημέρωση των γυναικών, έχουμε εκδώσει και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που εξηγούμε γιατί η έγκυος πρέπει να κάνει το εμβόλιο. Με τα μονοκλωνικά δεν είχαμε καμία επιπλοκή, καμία παρενέργεια, και τα νεογνά είχαν επίσης αντισώματα. Δεν ξέρω αν ήταν από τη χορήγηση μονοκλωνικών ή από τη νόσηση» πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου