Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός – Τζανάκης: Πότε τελικά θα πετάξουμε τις μάσκες – Αναμένουμε πτώση θανάτων

«Η μετάλλαξη Όμικρον 2 είναι πιο μεταδοτική από την Όμικρον»

Για τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού που όπως είπε κυμαίνονται από 18.000-20.000, τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και του νέου υποστελέχους της όπως επίσης και για το πότε θα βγουν οι μάσκες μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Τα κρούσματα είναι σταθεροποιημένα αλλά δεν δείχνουν πτωτικές τάσεις. Είναι μειωμένες οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι. Αυτό δείχνει μια καθαρή μετάβαση από τη μετάλλαξη Delta στην Όμικρον» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.
 
«Ελπίζουμε ότι από τις επόμενες εβδομάδες, αρχής γενομένης από την τρέχουσα εβδομάδα, θα αρχίσει να μειώνεται και ο δείκτης των θανάτων» συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως «η μετάλλαξη Όμικρον 2 είναι πιο μεταδοτική από την Όμικρον».

Σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα βγουν οι μάσκες απάντησε ότι είναι μέχρι τα μέσα της άνοιξης θα παραμείνουμε με αυτές. «Είναι αδιανόητο σε κλειστούς χώρους να βγουν οι μάσκες. Σε εξωτερικούς χώρους είναι πιθανό να βγουν προς τα τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη» διευκρίνισε.
Μάσκα κορονοϊός


«Θα υπάρξει μια παρατεταμένη πανδημική έξαρση με ψηλά νούμερα στα κρούσματα»

Παράλληλα ο Νίκος Τζανάκης προέβλεπε ότι θα υπάρξει μια παρατεταμένη πανδημική έξαρση με ψηλά νούμερα στα κρούσματα, ενώ σημείωσε πώς υπάρχει αναμονή από τους επιστήμονες, προκειμένου να γίνει γνωστό πώς θα ενσωματωθεί στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον 2, γιατί σε άλλες χώρες προκάλεσε προβλήματα.

«Κακώς περιορίστηκε το ωράριο των καταστημάτων εστίασης γιατί συμπυκνώνεται κόσμος σε περιορισμένο ωράριο. Θα ήταν καλύτερο ο κόσμος να απλωθεί μέσα στο χρόνο. Για τη μουσική, δεν έχει καμία επίπτωση στη μεταδοτικότητα του ιού» δήλωσε κλείνοντας και τονίζοντας όμως ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση στα νυχτερινά κέντρα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου