Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Μαρία Σάκκαρη: Ήττα από τη Ρότζερς και εκτός συνέχειας στην Αδελαΐδα

Πλήρωσε τα αβίαστα λάθη της η Ελληνίδα τενίστρια

ΗΜαρία Σάκκαρη έχασε στις λεπτομέρειες από την Σέλμπι Ρότζερς και έμεινε εκτός συνέχειας στην Αδελαϊδα. 

Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-6, 2-6, 6-4 σε 2 ώρες και 18 λεπτά) και ολοκλήρωσε έτσι την παρουσία της στο τουρνουά, με την Αμερικανίδα να την κερδίζει για δεύτερη φορά μετά την περσινή της επικράτηση στο Wimbledon.

Αν και είχε εξαιρετικά ποσοστά στο σερβίς της, «πλήρωσε» τα αβίαστα λάθη κυρίως στο φόρχαντ και τον εκνευρισμό της μετά από ένα περιστατικό στο 2-2 του τρίτου σετ. Σε αυτό ήρθε να «δέσει» και ένα break στο 4-4 του τρίτου σετ που ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά.

Στο tie break το πρώτο σετ στην Ρότζερς

Ρότζερς και Σάκκαρη κράτησαν τα σερβίς τους στα πρώτα τρία games. Η Μαρία έχασε μία ευκαιρία για break στο πρώτο, ενώ στα άλλα δύο, οι δύο αντίπαλες τα έκλεισαν με άσους.

Η Ελληνίδα τενίστρια με δύο winner ισοφάρισε, αλλά η Ρότζερς τελείωσε πάλι με άσο το δικό της service game για το 3-2.

Με καλό πρώτο σερβίς η Μαρία ανάγκασε σε λάθη την αντίπαλό της για το 3-3. Στο επόμενο game ήρθε και το break για την Σάκκαρη η οποία είχε εξαιρετικές επιστροφές και ανάγκασε την Ρότζερς να υποπέσει σε λάθη.

Με προβάδισμα 4-3 το Νο6 του κόσμου πήγε στο σερβίς, όμως η Ρότζερς απάντησε με δικό της break για το 4-4. Στο σερβίς της Αμερικανίδας η Σάκκαρη είχε διπλή ευκαιρία για break όμως την σπατάλησε και με χαμένο φόρχαντ, η Ρότζερς έκανε το 5-4.

Η Σάκκαρη αναγκάστηκε να σερβίρει για να μείνει στο σετ και το έκανε με μπάκχαντ winner. Η Ρότζερς κράτησε το σερβίς της όμως και έκανε το 6-5. Στο επόμενο service game της Μαρίας έγινε με άσο το 6-6 και φτάσαμε στο tie break.

Εκεί η Μαρία έχανε 2-1 και σέρβιρε η αντίπαλός της, αλλά έκανε δύο μίνι break και έφτασε στη συνέχεια στο 4-2. Με ένα 3-0 σερί η Ρότζερς πήρε προβάδισμα 5-4 και βρήκε σετ πόιντ από αβίαστο λάθος της Σάκκαρη. Με άσο έγινε το 6-5 από την Μαρία, αλλά η Ρότζερς με βολέ έκλεισε το πρώτο σετ.

Από 0-2 σε 6-2 η Σάκκαρη

Με επιστροφή winner η Ρότζερς ξεκίνησε με break το δεύτερο σετ και έκανε εύκολα το 2-0 στο δικό της σερβίς. Εκεί όμως γύρισε τον διακόπτη η Σάκκαρη και πήρε έξι σερί.

Κράτησε το σερβίς της στο επόμενο game για να μειώσει σε 2-1, ενώ βρήκε το break που έψαχνε στο επόμενο game και με ένα love service game μετέπειτα ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε με 3-2.

Χωρίς να χάσει πόντο έκανε το break για το 4-2 και στο σερβίς της εύκολα το 5-2, έχοντας κερδίσει τους 14 από τους 15 πόντους μετά από το πρώτο μπρέικ που έκανε στο 3-2. Η Μαρία συνέχισε το καλό παιχνίδι και με ένα τρίτο break στη σειρά έκλεισε το σετ.

Ενα break έκανε την διαφορά

Η Μαρία πήρε και έβδομο σερί game, με την Ρότζερς να παίρνει ανάσα κρατώντας το επόμενο. Η Σάκκαρη με καλό σερβίς δυσκόλεψε την αντίπαλό της στις επιστροφές και έκανε το 2-1.

Το 2-2 έγινε κάτω από περίεργες συνθήκες. Ενώ ακουγόταν ένας ισχυρός θόρυβος απ’ εξω, η Ρότζερς σέρβιρε και η Μαρία έκανε επιστροφή άουτ. Διαμαρτυρήθηκε στην διαιτητή ότι έπρεπε να διακόψει τον πόντο, αλλά της απάντησε πως από την στιγμή που η Μαρία επέστρεψε, δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό της Σάκκαρη που δέχτηκε break στη συνέχεια, με την ενόχλησή της από το προηγούμενο game να συνεχίζεται.

Με winner πήρε πίσω όμως το break και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ με δύο άσους πήρε ξανά προβάδισμα με 4-3. Η Αμερικανίδα κράτησε το σερβίς της με χαμένο φόρχαντ της Μαρίας για το 4-4.

Καταστροφικό ήταν το επόμενο game για την Σάκκαρη που έκανε τρία μαζεμένα λάθη και δέχτηκε το break χωρίς να πάρει πόντο, με την Ρότζερς να πηγαίνει να σερβίρει για το ματς και να παίρνει τελικά την πρόκριση, για να βρει την Ριμπάκινα στον επόμενο γύρο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου