Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Νόβακ Τζόκοβιτς: Με μήνυμα στο Instagram προσπάθησε να εξηγήσει τις φωτογραφίες από το επίμαχο διάστημα του Δεκεμβρίου

Γκάλοπ στην Αυστραλία δείχνει πως δεν τον θέλουν στη χώρα – Νέα δεδομένα καθυστερούν την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης

Λίγη ώρα αφότου η μητέρα του Ντιγιάνα ξέσπασε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας, ο Νόβακ Τζόκοβιτς με μήνυμα του στο Instagram, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με το πότε ακριβώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και τις δημόσιες παρουσίες του.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από την ανακοίνωσή του είναι πως έκανε ένα… λάθος: Γνώριζε πως ήταν θετικός όταν ολοκλήρωσε μια μακροχρόνια υποχρέωση προς την εφημερίδα «L’ Equipe». Επίσης, ανέφερε πως ο ατζέντης του συμπλήρωσε το λάθος κουτί στη δήλωση για το αν είχε ταξιδέψει σε άλλες χώρες προτού μπει στο αεροπλάνο για την Αυστραλία. Ο μάνατζερ του είχε γράψει πως ο πελάτης του δεν είχε μετακινηθεί, ενώ ο Σέρβος είχε περάσει μερικές μέρες στη Μαρμπέγια της Ισπανίας κάνοντας προπονήσεις.

Ο «Νόλε», λοιπόν, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να απευθυνθώ σχετικά με τη συνεχόμενη παραπληροφόρηση αναφορικά με τις δραστηριότητές μου και την παρουσία μου σε διάφορα events τον Δεκέμβριο προτού βρεθώ θετικός στον κορονοϊό από τεστ PCR. Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να διορθωθεί, ιδιαιτέρως προκειμένου να καθησυχαστεί η ευρύτερη ανησυχία στην κοινότητα για την παρουσία μου στην Αυστραλία, αλλά και για να απευθύνω ορισμένα ζητήματα τα οποία πληγώνουν και αφορούν και την οικογένεια μου.

Θέλω να δώσω έμφαση πως προσπάθησα πολύ σκληρά να εγγυηθώ την ασφάλεια όλων, αλλά και την υπακοή μου με τις υποχρεώσεις μου να ελέγχομαι. Παρακολούθησα έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου (σ.σ. Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα για τη Euroleague) έπειτα από τον οποίο αναφέρθηκε πως ένας αριθμός ατόμων βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19. Παρόλο που δεν είχα συμπτώματα της Covid, έκανα ένα rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό και από περίσσια προσοχή έκανα ένα PCR test την ίδια ημέρα.

Την επόμενη ημέρα βρέθηκα σε τένις event στο Βελιγράδι όπου έδωσα ορισμένα βραβεία σε παιδιά. Πριν πάω στο συγκεκριμένο event έκανα ένα rapid test που βγήκε αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός και ένιωθα καλά στην υγεία μου και δεν είχα λάβει την ενημέρωση από τα αποτελέσματα του PCR test, κάτι που συνέβη μετά από το τέλος εκείνου του event.

Την επόμενη ημέρα στις 18 Δεκεμβρίου βρισκόμουν στο προπονητικό μου κέντρο στο Βελιγράδι για να ολοκληρώσω μια υποχρέωση που είχα αφήσει πίσω για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για μια συνέντευξη με την εφημερίδα “L’ Equipe” και μια φωτογράφηση. Ακύρωσα όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές μου εκτός από τη συνέντευξη. Ένιωσα υποχρεωμένος να παραγματοποιήσω τη συνέντευξη καθώς δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο. Διατηρούσα, όμως, τις κοινωνικές αποστάσεις σε όλη τη διάρκεια και φορούσα μάσκα εκτός από τη στιγμή της φωτογράφησης.

Καθώς πήγαινα σπίτι μου για να περάσω το απαιτούμενο διάστημα απομόνωσης, σκέφτηκα, ότι αυτό ήταν ένα λάθος κρίσης και αποδέχομαι ότι θα έπρεπε να έχω προγραμματίσει εκ νέου αυτή την υποχρέωσή μου».

Αναφορικά με το «μπέρδεμα» που προκλήθηκε με τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, τόνισε:

«Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, έχει αναφερθεί από μέρους μου και της ομάδας μου, όπως είπα και στους αρμόδιους υπαλλήλους της μετανάστευσης κατά την άφιξη μου, και ο ατζέντης μου ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έκανε να σημειώσει το μη σωστό κουτάκι, σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν πάω στην Αυστραλία.

Ήταν ένα ανρθώπινο λάθος και όχι με πρόθεση. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν. Σήμερα η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην Κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία.

Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι μόνο στην Βικτόρια και στην Αυστραλία αλλά σε όλο τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο».

Τα νέα δεδομένα

Τα νέα δεδομένα στα οποία αναφέρθηκε ο Νόβακ Τζοκοβιτς πως κατέθεσαν οι νομικοί εκπρόσωποί του, αλλάζουν και τους… όρους του «παιχνιδιού». Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ πλέον ο Υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ αναμένεται να καθυστερήσει την απόφασή του για το αν θα κάνει χρήση του προσωπικού δικαιώματός του να τον απελάσει. «Φυσικά (η κατάθεση των νέων στοιχείων) αλλάζει και το χρονικό παράθυρο για να παρθεί μια τέτοια απόφαση», ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργού στην εφημερίδα της Μελβούρνης «The Age». Να σημειώσουμε πως η κλήρωση του κυρίως ταμπλό του Australian Open (17 με 30 Ιανουαρίου) αναμένεται να διεξαχθεί την Πέμπτη (13/1)

Το 51% θέλει την απέλασή του
Στο μεταξύ, η Utting Research μια από τις πιο γνωστές εταιρίες δημοσκοπήσεων στην Αυστραλία μέσω του διευθυντή της Τζον Ούτινγκ, έκανε γνωστά τα αποτελέσματα γκάλοπ που έκανε για το πως βλέπουν οι πολίτες της χώρας το… σίριαλ με τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Σε δείγμα 500 ερωτηθέντων από όλη την Αυστραλία, ανέφερε ο Ούτινγκ σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter, το 51% των ερωτηθέντων θέλει να ακυρωθεί η βίζα του «Νόλε» και να απελαθεί από τη χώρα. Το 43%, πάλι, έχει αρνητική άποψη για τον Σέρβο σούπερ σταρ του τένις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου