Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα νύχια σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε - Τι να προσέξετε

Αν και η ανάπτυξη των νυχιών σας μπορεί να είναι μακρά και αργή, υπάρχει κάποιος τρόπος που θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Τα νύχια που μπορούμε να δούμε, λοιπόν, στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών είναι στην πραγματικότητα νεκρά κύτταρα που έχουν ωθηθεί από τη νέα ανάπτυξη νυχιών που πραγματοποιείται κάτω από το ορατό νύχι, αναφέρει το Healthline.

Δεδομένου ότι τεχνικά είναι νεκρά, αυτός είναι και ο λόγος που δεν νιώθουμε πόνο όταν τα κόβουμε. Τα νύχια μας είναι φτιαγμένα από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη που τα κάνει δυνατά -μια ουσία που συνθέτει και τα μαλλιά μας.
   

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανάπτυξη των νυχιών


Συνήθως, τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 3,5 χιλιοστά το μήνα, ενώ τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν μόνο περίπου 1,5 χιλιοστό. Τα νύχια των ανδρών, επίσης, μεγαλώνουν γρηγορότερα από τα γυναικεία, ενώ γενικά τα νύχια μπορούν στην πραγματικότητα να μεγαλώσουν πιο γρήγορα σε πιο ζεστό καιρό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα νύχια στο κυρίαρχο χέρι -δηλαδή μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Παράγοντες όπως το άγχος, η χημειοθεραπεία, ο πυρετός ή ο τραυματισμός μπορεί να προκαλέσουν επιβράδυνση ή διακοπή της ανάπτυξης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.



Πώς μπορείτε να επιταχύνετε την ανάπτυξη των νυχιών

Εάν αισθάνεστε ανυπόμονες, λοιπόν, και θέλετε τα νύχια σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, σύμφωνα με το Healthline. Η αύξηση της πρόσληψης μιας βιταμίνης Β που ονομάζεται βιοτίνη μπορεί να σας βοηθήσει. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη 2,5 χιλιοστόγραμμων την ημέρα θα μπορούσε να αυξήσει τη δύναμη των νυχιών σας, αποτρέποντας το σπάσιμο. Μπορείτε, επίσης, να καταναλώνετε βιοτίνη φυσικά από πηγές όπως μαγειρεμένα αυγά, σαρδέλες, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, μπανάνες και μανιτάρια.
Νύχια


Το τι βάζετε στα νύχια σας είναι, επίσης, σημαντικό για την ανάπτυξή τους. Τα σκληρυντικά νυχιών μπορεί να είναι αποτελεσματικά, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιούνται με φειδώ. Τα τοξικά βερνίκια και τα τεχνητά νύχια με κόλλα θα πρέπει, επίσης, να αποφεύγονται για να αποφευχθεί η αποδυνάμωση των νυχιών. Επιπλέον, η καλή φροντίδα των νυχιών σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα βοηθήσετε να μεγαλώσουν βέλτιστα. Διατηρήστε τα στεγνά και καθαρά, κόψτε τα ίσια και μετά στρογγυλέψτε τις άκρες, ενυδατώστε τα νύχια και τα πετσάκια με λοσιόν, αποφύγετε να τα κόψετε πολύ κοντά και αποφύγετε να δαγκώνετε τα νύχια σας. Εάν, ωστόσο, παρατηρήσετε ότι τα νύχια σας μεγαλώνουν ασυνήθιστα αργά, αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή, ασθένεια ή ορισμένα φάρμακα.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου