Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πήγε σε ραντεβού στα τυφλά και το lockdown την εγκλώβισε στο σπίτι ενός αγνώστου

Ένα γεύμα γνωριμίας κατέληξε σε μια άβολη κατάσταση 4 ημερών

Ηεμπειρία μιας νεαρής κοπέλας στην Κίνα με ένα ραντεβού στα τυφλά και το lockdown είναι η επιτομή του «αυτά καλό είναι να μην γίνονται». 

Όπως αναφέρει το BBC η νεαρή εγκλωβίστηκε στο σπίτι ενός αγνώστου με τον οποίο είχε κανονίσει ραντεβού στα τυφλά όταν ξαφνικά η κοινότητά του μπήκε σε καθολικό lockdown λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η γυναίκα, που ονομάστηκε μόνο ως κυρία Wang, δημοσίευσε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WeChat την περασμένη εβδομάδα ότι είχε κλειδωθεί με το ραντεβού της αφού επισκέφτηκε το σπίτι του για ένα γεύμα.

Στην ανάρτηση, είπε ότι πρόσφατα επέστρεψε στην πόλη Zhengzhou από το Guangzhou ενόψει της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

«Είμαι πλέον αρκετά μεγάλη, οπότε οι γονείς μου μού κανόνισαν περισσότερα από 10 ραντεβού στα τυφλά για μένα», είπε σε αυτή την ανάρτηση. Έγραψε ότι το πέμπτο ραντεβού της είχε πει «ήταν καλός στη μαγειρική και με κάλεσε στο σπίτι του για να μου μαγειρέψει».

Ένα γεύμα γνωριμίας κατέληξε σε μια άβολη κατάσταση 4 ημερών

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ανακάλυψε ότι η κοινότητα του ραντεβού της είχε μπει σε ολικό lockdown λόγω κρουσμάτων Covid-19 και κατέληξε να μην μπορεί να φύγει από το σπίτι του για αρκετές ημέρες.

Η κυρία Wang είπε στα μέσα ενημέρωσης την Κυριακή ότι είχε μείνει εγκλωβισμένη για τέσσερις ημέρες στο σπίτι του ραντεβού της και ότι η κατάσταση δεν ήταν «ιδανική». Ωστόσο, είπε ότι το ραντεβού της της μαγείρευε κάθε μέρα όσο ήταν αποκλεισμένοι μαζί.


Πρόσθεσε παρόλα αυτά ότι «δεν μιλάει πολύ».

Δεν είναι σαφές αν παραμένει κολλημένη στο σπίτι του ραντεβού της. Ωστόσο, τα κρούσματα του Covid-19 επιμένουν στο Zhengzhou τις τελευταίες ημέρες.

Υπήρξαν περισσότερα από 100 κρούσματα Covid-19 στο Zhengzhou την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει η εφημερίδα Global Times.

Η Κίνα εφαρμόζει την πολιτική zero Covid-19, πράγμα που σημαίνει ότι επιβάλλονται τακτικά lockdown στις κοινότητες όταν ανιχνεύονται κρούσματα του ιού.

Η ΅ανγ δεν είναι το μόνο άτομο τις τελευταίες εβδομάδες που βρέθηκε να αγνοείται εν μέσω των μέτρων καραντίνας που επιβάλλονται γρήγορα.

Τον περασμένο μήνα, ένας άνδρας βρέθηκε κλειδωμένος στη μέση μιας μετακόμισης σπιτιού στη βόρεια πόλη Xi’an. Είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν του επέτρεψαν καν να ολοκληρώσει τη συλλογή αποσκευών από το αυτοκίνητό του και έτσι έπρεπε να ρωτήσει τους γείτονες αν μπορούσε να δανειστεί ένα πάπλωμα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου