Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Σeξουαλική κακοποίηση 14χρονης από τον προπονητή πυγμαχίας: Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση

«Η συμπεριφορά του έδειχνε μια εγκληματική ετοιμότητα»

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση σeξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης αθλήτριας, από τον 47χρονο προπονητή της στην Πάτρα, ο οποίος με απόφαση του δικαστηρίου προφυλακίστηκε χθες μίλησε η ποινικολόγος και δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Γιάννα Παναγοπούλου.

Η κυρία Παναγοπούλου εξήγησε ότι «η εισαγγελική πρόταση ήταν καταπέλτης» και σχολιάζοντας την «ανατροπή» στην υπόθεση μετά τη διχογνωμία εισαγγελέα και ανακριτή, είπε ότι ουσιαστικά «η απόφαση της Δικαιοσύνης ήταν μονόδρομος».

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ, η συνήγορος της οικογένειας της 14χρονης εξήγησε ότι «η εισαγγελέας θεωρούσε, με μια απόλυτα αιτιολογημένη απόφασή της, ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι επικίνδυνος να τελέσει συναφή και παρόμοια αδικήματα».

Και όπως είπε, «η συμπεριφορά του, κατά τη διάρκεια της πράξης, σε σχέση με το ανήλικο θύμα έδειχνε μια “εγκληματική ετοιμότητα”, όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της. Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με στοιχεία που ο ίδιος ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο δικαστήριο, τα οποία αποδείχθηκαν έωλα, ανυπόστατα και αβάσιμα, τον οδήγησαν στη φυλακή».

«Ο προπονητής καλούσε μέσω social media σε συγκέντρωση προς υποστήριξή του»

Η κ. Παναγοπούλου κατήγγειλε, μάλιστα, ότι μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκισή του από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο 47χρονος προπονητής κικ μπόξινγκ καλούσε, μέσα από τα social media, κάποιους να συγκεντρωθούν έξω από το τμήμα Ασφαλείας Πατρών. Όπως και έγινε. Για το περιστατικό όπου υποστηρικτές του προπονητή συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν κατά της συγκεκριμένης απόφασης δήλωσε:

«Η δικαιοσύνη ούτε εκβιάζεται, ούτε λειτουργεί υπό πίεση, ούτε λειτουργεί πολλές φορές ποσοτικά. Η δικαιοσύνη είναι “τυφλή” και οδηγείται σε κρίση με στοιχεία. Στην υπόθεση αυτή υπήρχε μια παιδοψυχιατρική εκτίμηση αντικειμενικότατη, από ψυχίατρο του Καραμαγδάνειου Νοσοκομείου Πατρών. Όλα τα άλλα είναι χάριν εντυπωσιασμού» σημείωσε.

Η αντίδραση της οικογένειας της 14χρονης αθλήτριας

Μιλώντας για την οικογένεια της 14χρονης αθλήτριας η κ. Παπαγοπούλου είπε ότι είναι αξιοπρεπέστατη. «Από την πρώτη στιγμή, με γρήγορα αντανακλαστικά, μέσα από τη γόνιμη επικοινωνία με το παιδί τους, διέγνωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ότι κάτι συνέβαινε στην ανήλικη. Αμέσως προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Οι αρχές της Πάτρας έδρασαν άμεσα. Να συγχαρώ το Τμήμα Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν τον κατηγορούμενο» είπε αρχικά.

Δειτε το βιντεο εδω

«Η οικογένεια θέλει να πει ότι τα θύματα δεν πρέπει να σιωπούν. Θα πρέπει να επικοινωνούν αυτό που τους συμβαίνει. Θα πρέπει με εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, παρά τις όποιες πιέσεις, να καταγγέλλουν χωρίς φόβο. Το κορίτσι είναι υπό τη φροντίδα ειδικών προκειμένου να μπορέσει να διάγει την ανηλικότητά του αδιατάρακτα και να θεραπεύσει αυτές τις τραυματικές πληγές αυτής της βιωματικής εμπειρίας» κατέληξε η κυρία Παναγοπούλου.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου