Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Super League: Συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα

Θα υπάρξει αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Κανονικά θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League Interwetten καθώς δεν υιοθετήθηκε η πρόταση των Απόλλωνα Σμύρνης, Παναιτωλικού, Ατρομήτου και ΠΑΣ Γιάννινα για αναστολή του πρωταθλήματος και έτσι θα υπάρξει μόνο αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη στη Λίγκα σχετικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ωστόσο, θέμα αναβολής δεν υπάρχει κι έτσι η αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Super League Interwetten θα συνεχιστεί κανονικά.

Αυτό που συζητήθηκε κυρίως είναι η αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Δηλαδή τι θα ισχύει αν μία ομάδα έχει όλους τους γκολκίπερ της ή τον προπονητή της με κορονοϊό, τι ισχύει επίσης σε σχέση με την επάνοδο των παικτών στις προπονήσεις εφόσον γυρίσουν μετά από καραντίνα πέντε ημερών, πότε μπορούν να αγωνιστούν ανάλογα με την καραντίνα τους και άλλα σχετικά με το πότε αναβάλλεται ένα παιχνίδι (7 κρούσματα στα 2 τελευταία τεστ, με 9 σταματούν οι ομαδικές προπονήσεις σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο).

Πλέον μένει να δούμε πόσα ματς θα γίνουν κανονικά την 17η αγωνιστική.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Κοσμά στην τοποθέτησή του στο ΔΣ της Λίγκας τόνισε ότι πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το πρωτάθλημα να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα.

«Εκτιμώ ότι συζητάμε για να συμβάλλουμε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου ώστε να γίνει πιο λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στα δεδομένα με τον Covid όπως έχουν διαμορφωθεί. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι συζητάμε για το πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όχι το πώς θα αναβληθεί. Το πώς θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε κανονικά διασφαλίζοντας φυσικά τις καλύτερες συνθήκες για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Αλλά δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα θέμα αναβολής. Πρέπει να κάνουμε το παν για να συνεχίσουμε κανονικά».

Αντιθέτως θα διακοπούν τα πρωταθλήματα Κ19, Κ17 και Κ15 ως τις 21 Ιανουαρίου, μιας κι εκεί δεν πιέζουν οι προθεσμίες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου