Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη – Πρόκειται για 23χρονο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί αίμα του νεκρού παιδιού στο αυτοκίνητο του

Πληροφορίες του Newsbeast αναφέρουν ότι έχει βρεθεί αίμα του νεκρού παιδιού στο αυτοκίνητο του

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου Άλκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε δολοφονική επίθεση, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της», τονίζει σε μήνυμά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πληροφορίες του Newsbeast αναφέρουν πως έχει βρεθεί αίμα του 19χρονου στο αυτοκίνητο του ατόμου που συνελήφθη, κάτι που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη.

Η παρουσία του στο σημείο φαίνεται να προκύπτει και από υλικό από κάμερες ασφαλείας που εξέτασε η αστυνομία, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

«Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη», τονίζει επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Ο φερόμενος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, είναι 23χρονος αλβανικής καταγωγής γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και ζει με άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

Ο 23χρονος έχει απασχολήσει ξανά και το 2019 τις Αρχές, έχοντας τραυματίσει και άλλο άτομο, ενώ εις βάρος του εκκρεμεί δίκη.

Ο νεαρός είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 19χρονου Άλκη

Ο 19χρονος κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, στη Βέροια. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Κοιμητήρια της Βέροιας, με την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του να είναι απαρηγόρητοι από τον ξαφνικό χαμό του. Η δε ταφή του πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο των Κοιμητηρίων, με τους παρευρισκόμενους να αφήνουν κίτρινα και λευκά λουλούδια στη μνήμη του, λέγοντας το «τελευταίο αντίο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την οδύνη της για τον άδικο χαμό ενός εκ των νεότερων μελών της, εκφράζει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι-ες για την έξαρση της τυφλής βίας, ειδικότερα στις τάξεις της νεολαίας μας, στην κοινωνία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή είμαστε αγανακτισμένοι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με προφανείς τις συνέπειες που αυτή έχει υποδαυλίζοντας τη βία που προαναφέραμε», τονίζεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Ζητείται δε, από την Πολιτεία «να ανταποκριθεί στην ευθύνη της για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου