Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Κοντά στους συνεργούς του 23χρονου οι Αρχές – Πού στρέφονται οι έρευνες

«Μιλάνε» τα τηλέφωνα - Όλα τα νέα στοιχεία για την στυγερή δολοφονία

Συγκλονισμένο συνεχίζει να παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις για την δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη. Την ίδια ώρα συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών που συμμετείχαν στην στυγερή δολοφονία.

Δύο συλλήψεις από εφόδους της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους

Δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από τις εφόδους που έκανε χθες, Πέμπτη, η ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, ενώ βρέθηκαν δεκάδες αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν 13 έφοδοι σε λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα που είναι ικανά να πραγματοποιήσουν σωματική βλάβη.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν δύο άτομα, που φαίνεται πως ήταν οι υπεύθυνοι των συνδέσμων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 43 και 36 ετών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δικηγόρο Αλέξη Κούγια, ακόμα έξι δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη έχουν ταυτοποιηθεί.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Στη δημοσιότητα και ένα δεύτερο βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου, το οποίο έχουν στα χέρια τους οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βίντεο είναι αυτό που βοήθησε τις αστυνομικές Αρχές να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, που εξαπέλυσαν την άγρια επίθεση σε βάρος των νεαρών, στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο βίντεο καταγράφεται πιο καθαρά η δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου 19χρονου και της παρέας του. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση


Χθες Πέμπτη (3/2) ο 23χρονος που έχει συλληφθεί μεταφέρθηκε ως βασικός ύποπτος στον εισαγγελέα. Εκεί ο δικαστικός λειτουργός απήγγειλε εις βάρος βαρύτατες κατηγορίες και του άσκησε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Στη συνέχεια ο 23χρονος δικάστηκε, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Έρχονται κι άλλες συλλήψεις – «Μιλάνε» τα τηλέφωνα


Η αστυνομία «χτενίζει» το βιντεοληπτικό υλικό από το σημείο και από τις κάμερες ασφαλείας και όπως λένε οι πληροφορίες σύντομα πρόκειται να προβεί και σε άλλες συλλήψεις αφού έχει εντοπίσει και ταυτοποιήσει και άλλα άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για σεσημασμένους χούλιγκαν και κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για ληστείες και κλοπές.

Μάλιστα ένας από τους ταυτοποιημένους είναι γνωστός χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, με ύψος 1.80 – 1.90, εξαιρετικά γυμνασμένος και με τη σημαντική λεπτομέρεια ότι διακρίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της δολοφονίας.

Οι Αρχές περιμένουν και τα στοιχεία της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου φερόμενου δολοφόνου, προκειμένου να δουν με ποιους μίλησε πριν την επίθεση αλλά και μετά το θάνατο του 19χρονου.

Οι έρευνες διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση έναντι του 19χρονου Άλκη, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικών λειτουργών, συμμετείχαν και αστυνομικοί σκύλοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου