Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Άγιος Παΐσιος: Κακός χαμός για τη νέα σειρά του Mega – «Πόλεμος» Τατσόπουλου με ιερείς

Αναρτήσεις χωρίς τέλος από τον πρώην βουλευτή

«Ιερό πόλεμο» προκάλεσε το -καυστικό- σχόλιο του Πέτρου Τατσόπουλου για τη νέα σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον ουρανό».

Ο πρώην βουλευτής και συγγραφέας σχολίασε αιχμηρά το πρώτο επεισόδιο της σειράς την περασμένη εβδομάδα κάνοντας λόγο για «αποβλάκωση» και έκτοτε πολλές είναι οι αντιδράσεις, ιδιαίτερα από εκκλησιαστικούς κύκλους αλλά και από βουλευτές και ηθοποιούς.

Μετά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τον Μητροπολίτη Πειραιώς, την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και τον Γιάννη Καλλιάνο, έρχονται να προστεθούν στους… επικριτές του Πέτρου Τατσόπουλου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών αλλά και ο ηθοποιός, Νικήτας Τσακίρογλου.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Τατσόπουλος, ανεβάζει στο προφίλ του στο Facebook σχεδόν κάθε απάντηση στην κριτική του αλλά και πρωτοσελίδα εφημερίδων με εξίσου καυστικά σχόλια.


«Νομίζω ότι υπάρχει τρικυμία μέσα στην ψυχούλα αυτών των ανθρώπων που έχουν τόσο μεγάλη προκατάληψη και αγκύλωση. Αυτό από μόνο του είναι μια δυστυχία» σχολίασε, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών, χωρίς να κατονομάζει τον Πέτρο Τατσόπουλο. «Κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους για του κόσμου τα σκουπίδια τα οποία υπάρχουν στην τηλεόραση, τον δημόσιο λόγο, το θέατρο… Δεν τους έχω δει να μιλούν για αποβλάκωση. Ειδικά για μια σειρά που αναφέρεται σε ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο οικουμενικής αποδοχής, γιατί τους προκαλεί τέτοιο ερεθισμό;» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Απαντώντας στα όσα είπε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook, τα όσα είπε, σχολιάζοντας: «Η γνωμάτευση του ψυχοπονιάρη».


«Όποτε ξυπνάει στραβά κάτι θυμάται και σχολιάζει. Θα ασχοληθούμε εμείς με την ασχολία του κυρίου Τατσόπουλου; Προσωπικά τον αγνοώ. Δε με ενδιαφέρει ούτε η γνώμη του, ούτε η προσωπικότητά του» σημείωσε από την πλευρά του ο ηθοποιός, Νικήτας Τσακίρογλου, σύμφωνα με το ίδιο σάιτ.

Η πρώτη αντίδραση

Η πρώτη αντίδραση μετά την ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου για την σειρά του Mega ήταν από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο οποίος στην απάντηση του έκανε λόγο για λαϊκίστικη ρητορεία και απαράδεκτες διατυπώσεις.

«Με λαϊκίστικη ρητορεία και απαράδεκτες διατυπώσεις ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, για άλλη μια φορά, προσπαθεί να καυτηριάσει ό,τι αφορά την Εκκλησία, την Θρησκεία και την Πίστη. Αυτή το φορά βρήκε και πάλι ως θύμα των απόψεων και της ιδεοληψίας του το πρόσωπο του αγίου Παϊσίου, πιστεύοντας με τον τρόπο αυτό ότι επιβεβαιώνει τον προοδευτισμό του και την διαφοροποίησή του από κάθε τι το εκκλησιαστικό και κατά τη γνώμη του οπισθοδρομικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται πως: «Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίον διακωμωδεί το περιεχόμενο της τηλεοπτικής παραγωγής, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του αγίου Παϊσίου, αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού στην λαϊκή ευσέβεια των απλών Χριστιανών και στο αίσθημα θρησκευτικότητας των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι τιμούν και σέβονται το πρόσωπο του αγίου. Ο όρος “αποβλάκωση” είναι ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο ο κ. Τατσόπουλος αντιμετωπίζει απορριπτικά το περιεχόμενο της πίστης των απλών και ευσεβών χριστιανών, επειδή αυτό δεν συνάδει με την υψηλόφρονα διανόηση και λογικοκρατούμενη αυτοπεποίθησή του».

Η απάντηση καταλήγει πως: «Όταν λοιπόν κ. Τατσόπουλε δεν μπορείτε να βιώσετε αυτό το περιεχόμενο της πίστης, καλύτερα να σιωπάτε, να μην το αποδομείτε, ούτε να το αποδυναμώνετε με σκοπό να αποδείξετε την “αποβλάκωση” και την “απενοχοποίηση”».

Πυρά από τον Σεραφείμ

 Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, εν συνεχεία, ξέσπασε κατά του Πέτρου Τατσόπουλου και αναφέρεται σε χαμηλού επιπέδου διατυπώσεις.

«Οἱ χαμηλοῦ ἐπιπέδου διατυπώσεις τοῦ κ. Τατσόπουλου καί ἡ πρόδηλη εἰρωνεία του, μέ τίς ὁποῖες διακωμωδεῖ τήν πίστη τοῦ Ὀρθοδόξου Χριστιανικοῦ κόσμου, δέν ἀποτελοῦν προοδευτισμό διότι ἀποδεικνύουν ὅτι δέν σέβεται τήν πίστη τῶν συνανθρώπων του, δέν τιμᾶ τήν ἑτερότητα, περιφρονεῖ τήν θρησκευτική ἐλευθερία καί τά ἀνθρώπινα δικαιώματα καί προβάλλει φονταμενταλισμό καί θρησκευτικό ρατσισμό διότι προσβάλλει τό ὀντολογικό θεμέλιο ἑκατομμυρίων ὀρθοδόξων χριστιανῶν πού εἶναι ἡ διά τοῦ Χριστοῦ θέωση τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου. Ταυτοχρόνως λησμονεῖ ὅτι τά ὀλίγιστα δευτερόλεπτα τοῦ ἀνθρωπίνου βίου τοῦ κάθε ὑβριστοῦ καί διώκτου μέσα στήν αἰωνιότητα εἶναι ἀπειροελάχιστες στιγμές πού σέ ἐμᾶς τούς χοϊκούς φαντάζουν σημαντικές, ἐνῶ μπροστά μας ἐκτείνεται ὁ ἀβόλιστος ὠκεανός τῆς αἰωνιότητας. Ἐπιτίθεται ὁ κ. Τατσόπουλος εἰς τήν πίστη τῶν συνανθρώπων του, ἀλλά τοῦ διαφεύγει προδήλως ὅτι «ἐδόθη τοῖς ἀνθρώποις ἅπαξ ἀποθανεῖν καί μετά ταῦτα κρίσις» στήν ὁποία ἀσφαλῶς δέν πιστεύει ἀλλά δυστυχῶς γι’ αὐτόν καί τούς ὁμοίους του τήν ἀποδεικνύει a contrario ἡ ὕπαρξη τοῦ ἀρνητικοῦ πνευματικοῦ κόσμου καί τά ψυχικά καί μεταφυσικά φαινόμενα καί τήν πιστοποιεῖ ἡ ἄτεγκτη ἀλήθεια τοῦ Πνευματικοῦ Νόμου. Ἄλλωστε στό Σύμπαν ἐπικρατεῖ σκέψις, νομοτέλεια καί ὑπερμαθηματική ἀκρίβεια καί σκοπιμότης, πού ανάγουν στόν Αἰώνιο καί Ἄφθιτο Δημιουργό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Μητροπολίτη.
Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: Στόμα ασεβές επιχείρησε με μία αήθη και αχαρακτήριστη φρασεολογία να ειρωνευτεί και να διακωμωδήσει την ορθόδοξη πίστη

Με αφορμή τις δηλώσεις του συγγραφέα και πρώην βουλευτού κ. Πέτρου Τατσόπουλου, στο facebook, σχετικά με την τηλεοπτική μεταφορά του βίου του Αγίου Παϊσίου, η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προχώρησε σε δήλωση όπως αναφέρει το kalavrytanews.com η οποία αναφέρει πως: «με την ανάρτηση αυτή, για μία ακόμα φορά, στόμα ασεβές επιχείρησε με μία αήθη και αχαρακτήριστη φρασεολογία να ειρωνευτεί και να διακωμωδήσει την ορθόδοξη πίστη, καθώς και όσους γνήσια και αυθεντικά την βίωσαν στη ζωή τους, όπως ο Όσιος Παΐσιος.

Ο κ. Τατσόπουλος σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού, να προσβάλει και να αποδυναμώσει, όπως νομίζει, την πίστη του λαού μας «υπερέβη τα εσκαμμένα» προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών και σκανδαλίζοντας την θρησκευτική τους συνείδηση. Σε μια δύσκολη, μάλιστα, για τον τόπο μας και την ανθρωπότητα εποχή, που ο κόσμος δοκιμάζεται σκληρά καθημερινά από την πανδημία και τα παρεπόμενά της, ένα δημόσιο πρόσωπο, ως μη όφειλε, περιέπαιξε την πίστη του λαού στα θεία και τους αγίους της Εκκλησίας μας, βάλλοντας εναντίον μιας, καθ’ ομολογίαν, εξαιρετικής καλλιτεχνικά και ιστορικά τηλεοπτικής σειράς, την οποία, σημειωτέον, αγκάλιασε το τηλεοπτικό κοινό και η οποία απέσπασε εγκωμιαστικά και κολακευτικά σχόλια.

Κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας του αφιερώνουμε την εικόνα του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, μέσα από την οποία εκφράζεται το ασκητικό, νηπτικό και προσευχητικό ήθος της Εκκλησίας μας, όπως το βίωσαν και το μεταλαμπάδευσαν στην οικουμένη όλοι οι άγιοι και όσιοι άνδρες και γυναίκες της Εκκλησίας μας, μέσα από την εγκράτεια, την προσευχή, την μετάνοια, την ταπείνωση, την ησυχία με σκοπό την επικοινωνία και ένωσή τους με τον Θεό.
Προφανώς, ο καθένας δικαιούται να εκφράζει την προσωπική του άποψη, αρκεί αυτή να μην διατυπώνεται με ύφος σκωπτικό, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων να μην προσκρούει στην νοημοσύνη των άλλων και να μην προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα, όσων πιστεύουν στο Θεό και τους αγίους. Κανείς δεν μπορεί να επιφυλάσσει εγωιστικά για τον εαυτό του τον ρόλο του τιμητή των πάντων και να παίζει «εν ου παικτοίς». Ας μη μας διαφεύγει, άλλωστε, η ευαγγελική ρήση ότι «πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται, ο δε ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται».
Ευχόμεθα και προσευχόμεθα ο Κύριος της ανυπέρβλητης Αγάπης και της απύθμενης Φιλευσπλαχνίας να ελεεί, να συγχωρεί και να φωτίζει όλους, ακόμη κι αυτούς, οι οποίοι, πλανώμενοι πλάνην οικτράν, θεωρούν ότι κατέχουν και μονοπωλούν την απόλυτη γνώση και την αλάνθαστη άποψη και να τους οδηγεί στην ενσυναίσθηση και την μετάνοια».

Γιάννης Καλλιάνος: «Είστε Άθεος κ. Τατσόπουλε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την επιλογή σας»

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στην πίστη, έδωσε συγχαρητήρια στο Mega για την σειρά η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή του Αγίου Παϊσίου ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και μια συμβουλή στον Πέτρο Τατσόπουλο.

Με λύπη μου διάβασα πως αναφέρατε ότι η συγκεκριμένη σειρά του Mega σκοπό έχει την αποβλάκωση των Ελλήνων.

Σας απαντώ :

Μάλλον ξεχνάτε, και είναι πολύ λυπηρό, σε ποια χώρα γεννηθήκατε, ποιες είναι οι παραδόσεις της, ποια είναι τα ήθη και τα έθιμα της και ποια είναι η Θρησκεία του 90% των πολιτών της.

Συγχαρητήρια λοιπόν στο Mega! Δεν είναι τυχαίο κ. Τατσόπουλε πως το έργο που αναφερόταν στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου (το καλοκαίρι) έσπασε κάθε ρεκόρ στους κινηματογράφους και πως αυτή η σειρά που αναφέρεται στον Άγιο Παΐσιο έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στην Ελληνική τηλεόραση.

Είστε Άθεος κ. Τατσόπουλε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτή σας την επιλογή και φυσικά δεν θα σας έκρινα ποτέ γιαυτό. Το ίδιο όμως θα συμβούλευα να κάνετε και εσείς, να μην κρίνετε δηλαδή αρνητικά και να μην βγάζετε μένος για την πίστη των συνανθρώπων σας. Δεν σας τιμά αυτό» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου στον Γιάννη Καλλιάνο

«Βρε Γιάννη μου. Βρε χρυσό μου παιδί. Θα ξαναμπείς στη Βουλή. Μην κάνεις έτσι. Μου ραγίζεις την καρδιά» απάντησε στον Γιάννη Καλλιάνο με ανάρτησή του στο Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος.


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου