Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Χαλάρωση μέτρων-Βασιλακόπουλος: Η απελευθέρωση μάς βοηθάει ψυχολογικά

«Αυτό που έμεινε και πρέπει να μας μείνει σαν καλή συνήθεια είναι οι μάσκες» - Τι γίνεται με την 4η δόση

Από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου έχουμε νέα κανονικότητα μετά τη χαλάρωση των μέτρων από την επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος η ψυχολογία μας θα ανέβει.

«Πλέον δεν έμειναν και πολλοί περιορισμοί. Η πλήρης απελευθέρωση ψυχολογικά μας βοηθάει.

Αυτό που έγινε δεν είναι επικίνδυνο, δε θα αλλάξει τρομερά την επιδημιολογική εικόνα, γιατί κατ’ ουσίαν συνέβαινε το ίδιο πράγμα στην εστίαση με τους όρθιους. Για τα γήπεδα δεν καταλαβαίνω την πληρότητα στο 50%. Αυτό που έμεινε, και πρέπει να μας μείνει σαν καλή συνήθεια, είναι οι μάσκες, όπου υπάρχει συνωστισμός ή στα ΜΜΜ, οι οποίες είναι υποχρεωτικές για λόγους υγείας», είπε στο Mega.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις για τις Απόκριες οι οποίες δε θα πραγματοποιηθούν, ο ίδιος είπε γελώντας ότι «Τις παρελάσεις μπορούμε να τις μετονομάσουμε σε διαδηλώσεις και να γίνουν και αυτές. Το να λέμε ότι μόνο η παρέλαση θα προκαλέσει πρόβλημα, είναι μια υπερβολή».

«Δε γίνεται να ζούμε συνέχεια με περιορισμούς. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, και εμείς που τους προτείνουμε δεν αντέχουμε άλλο. Όλοι θέλουμε να ζήσουμε φυσιολογικά. Για να γίνει αυτό υπάρχουν δύο δρόμοι, παράλληλοι: Εμβολιασμός και testing», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τι γίνεται με την 4η δόση


Αναφορικά με την 4η δόση ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι δεν τη χρειαζόμαστε, παρά μόνο όσοι είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

«Η 3η δόση μας καλύπτει τουλάχιστον για ένα τετράμηνο σε πολύ υψηλό ποσοστό. Με εξαίρεση τους ανοσοκατασταλμένους δε χρειάζεται 4η δόση. Περιμένουμε την άνοιξη να εγκριθούν τα επικαιροποιημένα εμβόλια, έτσι ώστε την αναμνηστική δόση που θα κάνουμε να είναι με ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο σε όλες τις αλλαγές που έχει κάνει ο ιός και να κρατάει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε.

«Θα υπάρξει μελέτη που θα λέει πόσο χρονικό διάστημα μετά την 3η δόση είναι η βέλτιστη χρονική περίοδος για να γίνει η αναμνηστική δόση. Εξαρτάται που ζει ο καθένας. Μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχουν εμβόλια για να εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να βγουν νέα στελέχη του ιού, οπότε πάμε σε αποκλιμάκωση της πανδημίας παγκόσμια.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου