Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινά η δίκη για τους τέσσερις βιασμούς

Η επί της ουσίας έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου

Η επί της ουσίας έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σήμερα με την έναρξη των καταθέσεων των φερόμενων θυμάτων του ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο κρατείται προσωρινά στις φυλακές.

Η δίκη αναμένεται να αρχίσει με την κατάθεση ενός 26χρονου νεαρού άνδρα ο οποίος ήταν και ο πρώτος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για μη παραγεγραμμένο αδίκημα. Ο άνδρας ζει στο εξωτερικό και αναμένεται να βρεθεί στη

δικαστική αίθουσα προκειμένου να καταθέσει για τις καταγγελίες που έχει υποβάλει σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη για βιασμό του, ενώ ήταν ανήλικος.

Ο 26χρονος άνδρας έδωσε το «παρών» και στη πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 11 Φεβρουαρίου 2022 όταν η εκδίκαση της υπόθεσης δεν άρχισε επί της ουσίας, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε τη διακοπή της δίκης λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Τότε, είχε πραγματοποιηθεί μόνο η κλήρωση των ενόρκων και η εκφώνηση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου στους οποίους περιλαμβάνονται οι τέσσερις άνδρες που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και πρόσωπα που είχε ο ίδιος προτείνει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Μεταξύ των μαρτύρων βρίσκεται και ο Νίκος Σ, ο άνθρωπος που με συνέντευξη του, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνική Θεάτρου, ωστόσο, τα αδικήματα τα οποία έχει καταγγείλει βάση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα έχουν παραγραφεί.

Συνολικά, τα φερόμενα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη είναι τέσσερις νεαροί άνδρες. Εκτός από τον 26χρονο, στο δικαστήριο θα καταθέσουν και δύο νεαροί οι οποίοι κατήγγειλαν τον βιασμό τους από τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 17 ετών, ενώ ο σκηνοθέτης κατηγορείται και για το βιασμό ενήλικα άνδρα τον οποίο πρώτα φέρεται να νάρκωσε.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος αναμένεται να δώσει το «παρών» και σήμερα στη δικαστική αίθουσα αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες και κάνει λόγο για «σκευωρία», υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει καν τα φερόμενα θύματα.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου