Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονισμένο το πανελλήνιο – Σφίγγει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Άλκη

Τον ρώτησαν τι ομάδα είναι και τον σκότωσαν - Σοκάρει η έκθεση του ιατροδικαστή - Σήμερα στις 12 η κηδεία του

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Άρη, Άλκη, στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα της άγριας επίθεσης, τα ξημερώματα της Τρίτης (01/02) στο Χαριλάου είχε δεχθεί χτυπήματα με τρομερή βαρβαρότητα.

Ο θάνατός του προήλθε από μαχαιριά που βγήκε τη μηριαία αρτηρία, ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία θανάτου.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κηδεία του 19χρονου. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας, όπου και θα γίνει η ταφή του.
Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, οι αρχές εντόπισαν το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (1/2) – στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο, Άλκη Καμπανό, τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά»

Τον ρώτησαν τι ομάδα είναι και τον σκότωσαν


Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα, τα οποία φέρονται να ρώτησαν το 19χρονο τι ομάδα είναι και στη συνέχεια να του επιτέθηκαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Τρεις προσαγωγές για τη δολοφονία του 19χρονου


Τρία άτομα έχουν προσαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ως ύποπτα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. 

Το χρονικό

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.


Ο άτυχος 19χρονος είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα, με την ιατροδικαστή να αναφέρει ότι πολύ δύσκολα θα έμενε στη ζωή, ακόμη και αν δεν κατέληγε από αιμορραγία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Δίπλα στην οικογένεια του Άρη και του 19χρονου φιλάθλου του που έχασε τη ζωή του μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε, στέκεται ο Ηρακλής με μια ξεχωριστή κίνηση, χρωματίζοντας το σήμα της ομάδας προσωρινά σε κίτρινο με μαύρο φόντο.

Η ομάδα θέλησε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού φιλάθλου και να στείλει μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, συνοδεύοντας τη σχετική ανάρτηση με τις λέξεις «ΝοMore».
Νέα οπαδική επίθεση-σοκ στη Θεσσαλονίκη σε βάρος 14χρονου

Νέο σοκαριστικό περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Χτυπήματα στο κεφάλι και μελανιές σε όλο το πρόσωπο και το σώμα, αλλά και αιμάτωμα στο συκώτι είναι τα τραύματα που προκάλεσε σε 14χρονο, ομάδα 10 νεαρών που αναίτια επιτέθηκε στον ίδιο και τον 15χρονο αδερφό του, την ώρα που έκαναν βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ήταν 9 το βράδυ το περασμένο Σάββατο όταν τα δυο αδέρφια 14 και 15 ετών έκαναν βόλτα στην παραλία, στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς, και είδαν ξαφνικά ομάδα 10 νεαρών να τους ζητάει να πάνε προς το μέρος τους.

Τα δυο αδέρφια ένιωσαν ότι κινδυνεύουν και άρχισαν να τρέχουν. Ο μεγαλύτερος αδερφός κατάφερε να ξεφύγει, αλλά όχι και ο 14χρονος, τον οποίο έπιασαν και άρχισαν να τον χτυπούν και τον ρωτούσαν αν ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα της πόλης.

Σύμφωνα με τον πατέρα των δυο παιδιών, το προσωπικό του ξενοδοχείου ήταν εκείνο που βγήκε έξω και απώθησε του δράστες, οι οποίοι χτυπούσαν με μανία τον 14χρονο, σώζοντας τελικά το παιδί.

Οι αρχές ερευνούν βίντεο της περιοχής και εντατικοποιούν τους ελέγχους προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου