Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Στα δικαστήρια οι γονείς του και οι φίλοι του που δέχτηκαν την επίθεση

Θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση

Την ώρα που νέες αποκαλύψεις έρχονταν στο φως για τη σοκαριστική δολοφονία του 19χρονου Άλκη, οι γονείς του άτυχου νεαρού και δύο φίλοι του που δέχτηκαν την επίθεση έφταναν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Οι δυο φίλοι του Άλκη τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση, πριν από μια εβδομάδα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται να συναντήσουν την 7η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και διά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Στα δικαστήρια ο πατέρας και οι φίλοι του Άλκη

 



Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ένας από τους συλληφθέντες, ένας 22χρονος Αλβανός είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη και οι αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι που κρατούσε, το οποίο «του γλίστρησε» στην προσπάθεια να τραυματίσει τον 19χρονο.

Ο ίδιος δεν αποκαλύπτει πώς τραυματίστηκε στους αστυνομικούς, αλλά η εικόνα που έχουν δείχνει ότι έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι με το οποίο χτυπούσε τον 19χρονο Άλκη.

Πιθανότατα να είναι και το άτομο που φαίνεται στο βίντεο, το οποίο είναι στα σκαλοπάτια, και χτυπάει με μανία ενώ είναι πεσμένος αιμόφυρτος στο έδαφος ο 19χρονος φοιτητής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει αναφέρει ότι ο 21χρονος που «φωτογραφίζουν» ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό δρεπάνι μπήκε στο τρίτο αυτοκίνητο. Τα δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν στην οδό Πλαστήρα και το τρίτο μπήκε στο στενό για να μπορέσουν να εγκλωβίσουν τους πέντε φίλους στα σκαλοπάτια για να μην φύγουν. 

«Θέλουμε να υπάρξει κάθαρση»

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μίλησαν την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι θέλουν αυτό το τραγικό γεγονός να είναι το τελευταίο και να μην επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα περιστατικά.

«Βγήκα να δώσω ένα μήνυμα για όλη την Ελλάδα. Το άσχημο αυτό γεγονός θα το δούνε στα δικαστήρια, εκεί θα δοθεί η λύση. Θέλουμε να δούμε μια κάθαρση από αυτά τα άσχημα γεγονότα που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Θέλω να κάνω έκκληση για κάποιους που θέλουν να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους έξω από τα δικαστήρια και φώναζαν εναντίον των υπόπτων. Πρέπει να φερθούμε πολιτισμένα, σκεπτόμενα, όχι να βγαίνουμε και να φωνάζουμε, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», είπε ο κ. Άρης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου νέου.

«Ο Άλκης ήταν παιδί που δεν μάλωνε. Όταν θύμωνα προσπαθούσε να με συνεφέρει. Δε θέλω να μιλάω για τον Άλκη. Ρωτήστε τις παρέες του, τον κόσμο. Ό,τι είχα να πω για τον Άλκη και για εμάς, το είπα. Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα να σταματήσει αυτός ο εμφύλιος πόλεμος. Χάνουμε ανθρώπινες ζωές», συνέχισε ο ίδιος.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου