Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Τι λέει ο δικηγόρος του 23χρονου – «Να καταλογιστεί στον καθένα η ευθύνη που του αναλογεί»

«Βλέποντας την αγριότητα του επεισοδίου, δεν προσέγγισε καθόλου στο σημείο της επίθεσης»

Ο 23χρονος κατηγορούμενος ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια προφυλακίστηκε. Ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Σιμόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση.

«Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Συνεχίζεται η έρευνα για να εντοπιστούν αυτί που αναζητούνται και δεν έχουν συλληφθεί. Στο στάδιο αυτό ήταν σχεδόν αναμενόμενο το να τεθεί ο πελάτης μου σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.

Ο ίδιος έδωσε εξηγήσεις λεπτομερείς στην ανακριτική του απολογία. Τα όσα ανέφερε ταυτίζονται απόλυτα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας. Θέλησε να πει την αλήθεια προκειμένου να διευκολύνει το έργο και να καταλογιστεί στον καθένα η ευθύνη που του αναλογεί.

Ήταν μια παρέα οπαδών, που πήγε να βρουν οπαδούς του Άρη προκειμένου να υπάρξει μεταξύ τους συμπλοκή, διαπληκτισμός λεκτικός, εκφοβισμός, όλα αυτά που συνήθως γίνονται μεταξύ των οπαδών. Δεν ήταν το πρώτο επεισόδιο που έχει γίνει ούτε από την πλευρά των οπαδών του Άρη ούτε από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε και είχαμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.


Ο ίδιος, βλέποντας την αγριότητα του επεισοδίου, δεν προσέγγισε καθόλου στο σημείο της επίθεσης. Στο αυτοκίνητό του, από ότι ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχαν τέτοια όπλα», σημείωσε ο δικηγόρος του 23χρονου κατηγορούμενου.

«Πήγαιναν να συμπλακούν με οπαδούς του Άρη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάω να σκοτώσω. Το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί είναι έτοιμος να το αναλάβει», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο άνθρωπος που κατάφερε το τελευταίο πλήγμα;» ρωτήθηκε ο δικηγόρος για να απαντήσει: «Κατά την αστυνομική έρευνα είναι, ναι. Ο πελάτης μου δεν λέει κάτι γιατί δεν είχε ξεκάθαρη οπτική επαφή με το επεισόδιο. Όλα αυτά γίνονται σε συνθήκες σκότους, ο ίδιος βρίσκεται 10-15 μέτρα μακριά και δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος έκανε τι».

«Εκεί κοντά είναι το γήπεδο του Άρη και εκεί κοντά υπάρχουν σύνδεσμοι του Άρη», είπε ο δικηγόρος σχετικά με το πώς βρέθηκαν στο σημείο οι δράστες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου