Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Εισβολή στην Ουκρανία: Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για τη φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού

Ηουκρανική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι καταγράφει αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ, καθώς η περιοχή έπεσε χθες στα χέρια του ρωσικού στρατού.

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για τη φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, κοντά στο Κίεβο.

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον σταθμό είναι κανονικά.

Ο ρωσικός στρατός έκαμψε χθες την αντίσταση της ουκρανικής Εθνοφρουράς που προστάτευε την περιοχή, ενώ υπό ρωσικό έλεγχο βρίσκεται και ο πυρηνικός σταθμός.

Η Ρωσία κατέλαβε τελικά την απαγορευμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία και πλέον βρίσκεται ξανά σε ρωσικά χέρια, καθώς η εισβολή στη χώρα είναι σε εξέλιξη. Ο ρωσικός στρατός έκαμψε την αντίσταση της ουκρανικής Εθνοφρουράς που προστάτευε την περιοχή, ενώ υπό ρωσικό έλεγχο βρίσκεται και ο πυρινικός σταθμός.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν τανκς και Ρώσους στρατιώτες στο Τσερνόμπιλ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται σταδιακή προέλαση προς το Κίεβο.

«Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ. Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προστατεύουν τον χώρο αποθήκευσης προβάλλουν πεισματικά αντίσταση», έγραψε χαρακτηριστικά στο Telegram το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μάλιστα, την είδηση επιβεβαίωσε και το Reuters, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας ανέφερε ότι η περιοχή του Τσερνόμπιλ κοντά στο Κίεβο βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου