Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Έξι συνήθειες που μπορείτε να αποκτήσετε στην πρωινή ρουτίνα για να είστε πιο υγιείς και παραγωγικοί

Ξεκινήστε την πρωινή ρουτίνα σας αποκτώντας κάποιες συνήθειες που τονώνουν τη διάθεση, προάγουν την υγεία και βελτιώνουν την ενέργεια.

Μελέτες δείχνουν ότι μία πρωινή ρουτίνα με θετικό ξεκίνημα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα συνολικά επίπεδα παραγωγικότητας.

Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά για να ξεκινήσετε το πρωί σας. Ο λόγος;

Το πώς ξεκινάς τη μέρα σου επηρεάζει το σύστημα ενεργοποίησης, το οποίο κοσκινίζει και ταξινομεί τις εξωτερικές πληροφορίες και σε βοηθά να εντοπίσεις περισσότερα πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων ή να νιώθεις θετικά.

Η δημιουργία μιας συνηθισμένης πρωινής ρουτίνας μπορεί τελικά να βοηθήσει να έχετε καλύτερες και πιο υγιείς ημέρες.

Σύμφωνα με την ειδική επί θεμάτων ευεξίας Andrea Marcellus που μίλησε στο marthastewart.com το μυστικό είναι να επιλέξτε αρχικά μόνο μία συνήθεια στην οποία θα εστιάσετε για να είστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς για τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν προσθέσετε άλλη μία συνήθεια στην πρωινή ρουτίνα.

Έξι συνήθειες στην πρωινή ρουτίνα

Μερικές από τις καλύτερες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην πρωινή σας ρουτίνα για να μεγιστοποιήσετε την ευεξία και την αποτελεσματικότητά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, είναι οι εξής

Κατανοήστε το σώμα σας

«Μια υγιής και παραγωγική πρωινή ρουτίνα είναι αυτή που σας προετοιμάζει για μια θετική στάση σε συνδυασμό με ένα γεμάτο ενέργεια σώμα», λέει η Marcellus, κάτι που μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό από άτομο σε άτομο. Κάντε check in στον εαυτό σας για να προσδιορίσετε τι σας κάνει να αισθάνεστε εμπνευσμένοι ψυχικά και σωματικά. Σκεφτείτε ποιες τροφές, πρακτικές και κινήσεις συμβάλλουν σε αυτό. Στη συνέχεια, προσθέστε στο πρόγραμμά σας δραστηριότητες που σας διεγείρουν και σας ενδυναμώνουν συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά.

Κινηθείτε

Η άσκηση, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα, είναι μέρος μιας παραγωγικής, υγιεινής πρωινής ρουτίνας. «Η κίνηση σε συνδυασμό με την αναπνοή οξυγονώνει κάθε κύτταρο του σώματος, ζωντανεύοντάς σας τόσο σωματικά όσο και πνευματικά», λέει η Marcellus, σημειώνοντας ότι οι σκόπιμες προπονήσεις και η συνειδητή αναπνοή κλείνουν την αμυγδαλή του εγκεφάλου – το κέντρο φόβου και άγχους – και ενεργοποιούν τις οδούς που ενισχύουν την επίλυση προβλημάτων και τη δημιουργικότητα. Προσθέτοντας απαλές, εντυπωσιακές κινήσεις στο πρωινό σας πρόγραμμα, τότε, μπορεί να ενδυναμώσει το σώμα και το μυαλό σας.

Ετοιμάστε ένα υγιεινό πρωινό

Σύμφωνα με την Marcellus, η κατανάλωση μίας ή δύο υπερτροφών στο πρωινό κάθε πρωί (ή κατά τη διάρκεια ενός σνακ το μεσημέρι, αν περιμένετε πάνω από τέσσερις ώρες μεταξύ του πρωινού και του μεσημεριανού γεύματος) θα ενισχύσει την υγεία του εγκεφάλου και του σώματος και θα ενισχύσει την ντοπαμίνη (την ορμόνη της ευτυχίας). «Το κλειδί είναι να καταλάβεις ποιες τροφές σε κάνουν να νιώθεις μεγαλύτερη ενέργεια», λέει. «Πολλοί τα πάνε καλύτερα με το γιαούρτι ή το πρωινό με βάση τα αυγά και αφήνουν τα δημητριακά για αργότερα μέσα στην ημέρα».

Ξεκινήστε το πρωινό χωρίς κινητό

Μην ξεκινάτε τη μέρα σας αγγίζοντας το κινητό σας τηλέφωνο. Τα πρώτα 10 λεπτά του πρωινού καθορίζουν τον τόνο για ολόκληρη την ημέρα και ο έλεγχος των email και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παράγει ορμόνες του στρες στον εγκέφαλο, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη.

Αφήστε τις πιτζάμες

Ακόμα και εάν εργάζεστε από το σπίτι, εξασκηθείτε στην πρωινή ανανέωση με ρούχα που να σας ταιριάζουν, χτενιστείτε και οι γυναίκες φροντίστε την επιδερμίδα σας. Το να νιώθουμε περιποιημένοι μας δίνει μια ψυχική και συναισθηματική ώθηση.

Να είστε συνεπείς στην πρωινή σας ρουτίνα

Οι αλλαγές στην πρωινή σας ρουτίνα κάνουν τη διαφορά. Κατακτήστε τις δικές σας συνήθειες στις οποίες θα είστε συνεπείς και θα δείτε τις αλλαγές σύντομα τις αλλαγές στην ενέργεια και την παραγωγικότητά σας.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου