Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Εξοργιστική δήλωση υπέρ του ιερέα – «Τι θέλουν αυτά τα κοριτσάκια με τα βυζάκια έξω;»

Οι δηλώσεις μιας γυναίκας στην κάμερα αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση victim blaming

Η υπόθεση του ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης και έχει προφυλακιστεί έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε στη γειτονιά και μίλησε με κατοίκους. Κι ενώ οι περισσότεροι έχουν πέσει από τα σύννεφα, στο ρεπορτάζ ακούγονται και κάποιες αδιανόητες δηλώσεις υπέρ του ιερέα, με τις οποίες τα κοριτσάκια κατηγορούνται εξαιτίας του ντυσίματός τους! Μια χαρακτηριστική περίπτωση victim blaming…

«Στην γειτονιά ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Καθόταν με την οικογένειά του, έπινε μία πορτοκαλάδα και έφευγε. Τώρα τι θέλουν αυτά τα κοριτσάκια, μπορείτε να μου πείτε; Όταν βγάζουν τα βυζάκια τους απ’ έξω και προκαλούν τον κόσμο, τι κάνουν; Καλά είναι; Ένας άγιος άνθρωπος. Τα παιδάκια του κάθε Κυριακή κρατάνε τα εξαπτέρυγα. Εγώ δεν τα πιστεύω πάντως», ανέφερε στην κάμερα μια γυναίκα στη γειτονιά του προφυλακισμένου ιερέα.

Δειτε το βιντεο εδω

«Τον γνώριζα αρκετά χρόνια γιατί μένω εδώ. Δεν είχαμε ψυλλιαστεί τίποτα», δήλωσε μια άλλη.

«Η εικόνα που είχαμε είναι ενός σοβαρού οικογενειάρχη. Να έχει πολύ ζήλο για το κομμάτι της νεότητας. Πέσαμε από τα σύννεφα γιατί δεν μας είχε δώσει δικαίωμα. Εγώ το μόνο που σκέφτομαι είναι να δούμε τι θα πει η δικαιοσύνη, να πει την αλήθεια και να διαφωτιστούμε από εκεί. Καλό είναι να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα γιατί ήδη σήμερα που μιλάμε έχει αποδειχθεί ότι κάποια πράγματα δεν ισχύουν», ανέφερε επίσης στην κάμερα ένας ιερέας, ο οποίος σημείωσε πως «ήμασταν συνεφημέριοι τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι κι εγώ στο δυναμικό του ιερού ναού».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου