Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Hilton Athens: Έκλεισε μετά από 58 χρόνια το ξενοδοχείο – Οι ριζικές αλλαγές και η επάνοδος το 2024 ως Conrad

Η επένδυση που θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια - Πώς θα αναμορφωθεί το συγκρότημα

Τέλος εποχής για ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας και της Ελλάδας, σήμανε η 31η Ιανουαρίου καθώς ήταν και η τελευταία μέρα λειτουργίας του Hilton Athens.

Το ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας έκλεισε μετά από σχεδόν έξι δεκαετίες, γιατί θα αναμορφωθεί ριζικά. Το κτήριο θα μεταμορφωθεί σε μία επένδυση που θα αγγίξει τα 130 εκατομμύρια και θα επανέλθει στη «ζωή» της Αθήνας το 2024 ως «Conrad».

Θα δημιουργηθούν μεταξύ άλλων ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο με 280 δωμάτια και σουίτες, θα κατασκευαστούν 50 υπερπολυτελείς κατοικίες, θα γίνουν επεκτάσεις και θα δημιουργηθούν νέοι εμπορικοί χώροι με στόχο το Χίλτον να ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη και να γίνει το κορυφαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα της χώρας. 

 123456789

Η αλλαγή σελίδας και οι επενδύσεις εκατομμυρίων

Ήταν τέλη του 2021 όταν πραγματοποιήθηκε και η οριστική αλλαγή σελίδας για το ιστορικό ξενοδοχείο. Τότε ο όμιλος της Hilton και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε. ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας.


Με τη συμφωνία αυτή, τα brands πολυτελείας της Hilton, και συγκεκριμένα τα Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences, θα αποκτήσουν παρουσία στην Ελλάδα και θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού που αναπτύσσει η Ιονική Ξενοδοχειακή.

Όπως είναι κατανοητό η επένδυση για τη μεταμόρφωση του κτηρίου του Χίλτον είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να κυμανθεί σε επίπεδα που θα ξεπερνούν τα 130 εκατ. ευρώ. Τα οποία φυσικά έρχονται επιπλέον της αρχικής επένδυσης των περίπου 145 εκατ. για την εξαγορά του κτιρίου προ πενταετίας, όταν η Ιονική Ξενοδοχειακή πουλήθηκε από το χαρτοφυλάκιο του ομίλου της Alpha Bank.  

Τι θα αλλάξει στο συγκρότημα

H πρώτη απεικόνιση του Hilton, όταν τελειώσουν οι εργασίες το 2024 και επιστρέψει ως Conrad

Ο νέος προορισμός εισάγει ένα σύνθετο μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει – εκτός του ξενοδοχείου- κατοικίες, μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα μοναδικών εμπειριών.

Η ανάπτυξη του Hilton ως πολυτελούς προορισμού, όπως τονίζεται, προϋποθέτει τη ριζική ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου προκειμένου να φιλοξενήσει τις νέες χρήσεις αλλά και να εφαρμοστούν βέλτιστες βιώσιμες πρακτικές σύμφωνα με τη διεθνή πιστοποίηση LEED Gold. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να εργασθούν μέχρι και 800 άτομα ενώ κατά τη λειτουργία θα απασχοληθούν πάνω από 600 εργαζόμενοι.


Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει:

  •     τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες
  •     τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton
  •     τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας.
  •     επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960
  •     τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500τ.μ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου τα οποία σταμάτησαν τη λειτουργία τους και το σύνολο της ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024. Λόγω της έκτασης και της φύσης των εργασιών καθώς και της ανάγκης διατήρησης της ασφάλειας εργαζομένων και επισκεπτών, δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί η παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχείου, η οποία και θα παύσει στις 31 Ιανουαρίου 2022.


Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους

Από τις 11 Ιανουαρίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσφέρει ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2022. Παράλληλα, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν κατόπιν αξιολόγησης, σε άλλες τουριστικές δραστηριότητες του Ομίλου, όπως στη νέα ξενοδοχειακή μονάδα της Costa Navarino, καθώς και στο ξενοδοχείο και τις λοιπές επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού της Αθήνας στα τέλη του 2024.

58 χρόνια ιστορίας

Ήταν 20 Απριλίου του 1963 όταν ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας Conrad Hilton βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου του ξενοδοχείου στην Αθήνα, «του ωραιότερου Χίλτον στον κόσμο» όπως το είχε αποκαλέσει.

Από το εμβληματικό κτήριο πέρασαν δεκάδες διασημότητες του παγκόσμιου τζετ σετ. Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου ήταν ένα πανελλήνιο γεγονός. Διήρκησαν 3 ημέρες και συγκέντρωσαν εκλεκτούς καλεσμένους από όλον τον κόσμο. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα, σε μια χώρα που προσπαθούσε να ορθοποδήσει εν μέσω τεράστιων πολιτικών αναταραχών και ανακατατάξεων.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Φράνκ Σινάτρα, ο Άντονι Κουίν, ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Σίρλει Μπάσεϊ και πολλοί άλλοι διάσημοι.

Η πριγκίπισσα Lee Radziwill, αδερφή της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Jacqueline Kennedy, κάνει πρόποση για τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Athens Hilton στην ελληνική πρωτεύουσα, στις 22 Αυγούστου 1963, με τον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση, δεξιά, και τον Στρατή Ανδρεάδη, πρόεδρο της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Ο Φρανκ Σινάτρα, σε ένα ακόμα ταξίδι του στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 1971, για διακοπές στα νησιά, απαθανατίστηκε στον χώρο υποδοχής του Χίλτον με την Μπάρμπαρα Μαρξ, μετέπειτα τέταρτη και τελευταία γυναίκα του. Εκείνες τις μέρες εθεάθη στο παραλιακό νυχτερινό κέντρο Stork, να διασκεδάζει ακούγοντας Μαρινέλλα.

Ο Γουίλιαμ Νταφόε, φωτογραφίζεται με τζιν, τι-σερτ και σακάκι για να δηλώσει φίλος της Ελλάδας. Η Μονσερά Καμπαγιέ, τακτική επισκέπτρια στην χώρα μας, για sold-out εμφανίσεις, συνήθιζε να μένει στο ξενοδοχείο για να είναι κοντά στα μέρη που αγαπούσε. Η Νία Βαρντάλος, ο Γκρεγκ Λουγκάνις, ο Μάικλ Μπαρίσνικοφ με γυαλιά ηλίου και την πλάτη γυρισμένη στην Ακρόπολη, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς, ο Πλάσιντο Ντομίνγκο σε «τουριστικό πλάνο» με θέα την Ακρόπολη, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ και η απόλυτη θεά Τζόαν Κόλινς, με κλασικό ταγέρ και λίγο από το attitude «Δυναστείας». Αλλά και η Μελίνα Μερκούρη, με το υπέροχο στιλ της, με πιασμένα μαλλιά, ψυχεδελικό φόρεμα και ροζ μπαλαρίνες, στην πισίνα που είχε τότε πορτοκαλί ομπρέλες.

To Χίλτον για δεκαετίες ήταν ανάμεσα στα πολυτελή ξενοδοχεία που επέλεγαν πλήθος διασημοτήτων και πολιτικών για να μείνουν όσο διαρκούσαν οι επισκέψεις τους στη χώρα μας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου