Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Κορονοϊός-Βατόπουλος: Ανησυχία για τους θανάτους – «Κλειδί» η τρίτη δόση του εμβολίου

«Τα μοντέλα λένε πως θα αρχίσουν να ελαττώνονται τα κρούσματα»

Για την πορεία του κορονοϊού αλλά και την ανησυχία που υπάρχει αναφορικά με την αύξηση των θανάτων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (3/2) ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Σε όλη την Ευρώπη για να μην πω σε όλο τον κόσμο γίνεται προσπάθεια, να φύγουμε από την στρατηγική των περιορισμών και να πάμε σε μία στρατηγική περισσότερου testing, εμβολιασμού και μέτρων προσωπικής προστασίας» είπε στο Mega.

«Η κοινωνία δεν αντέχει περισσότερα περιοριστικά μέτρα για περισσότερο διάστημα. Γίνεται προσπάθεια να μην είναι το κέντρο βάρους τα μέτρα» επεσήμανε ο καθηγητής μικροβιολογίας. 

Είναι απαραίτητη η 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού;


Απαντώντας στο εάν είναι απαραίτητη η 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε: «Ας ολοκληρώσουμε την 3η δόση η οποία είναι εξαιρετική στην αντιμετώπιση της βαριάς νόσου από όλες τις παραλλαγές αλλά και την όμικρον».

«Αυτό που έχει φανεί είναι ότι ως προς την συλλογικη ανοσία, όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον ιό, απλώς με επιβράδυνση. Επομένως, προστατεύει το εμβόλιο αλλά όχι στον βαθμό που θα θέλαμε. Η 3η δόση προστατευει, είναι κρίσιμο να γίνει, για την 4η δόση δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα είναι απαραίτητη. Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η 3η δόση. Υπάρχουν 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την 3η δόση, αλλά οι κάτω των 60 είναι περισσότεροι» συμπλήρωσε.

«Είναι ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στον εμβολιασμό και τα περιοριστικά μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα υψηλά κρούσματα και τους θανάτους ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε για σταθεροποίηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας και υπογράμμισε πως εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από εδώ και πέρα.

«Τα μοντέλα λένε πως θα αρχίσουν να ελαττώνονται τα κρούσματα» τόνισε και υπογράμμισε πως τώρα κοντά δεν περιμένουμε έξαρση αλλά ο ιός είναι απρόβλεπτος.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου