Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σωτήρης Δανέζης με αλεξίσφαιρο γιλέκο στην Ουκρανία – «Παλεύουμε με τον φόβο μας»

Όσα εξομολογήθηκε ο Σωτήρης Δανέζης στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Στην καρδιά των γεγονότων, στην Ουκρανία όπου όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα, βρίσκεται ο Σωτήρης Δανέζης για λογαριασμό του OPEN. Ο δημοφιογράφος εμφανίστηκε, μάλιστα, τη νύχτα της Παρασκευής με αλεξίσφαιρο γιλέκο στη ζωντανή σύνδεση με την Πόπη Τσαπανίδου.

«Θέλω να σου απευθυνθώ προσωπικά με όλη την συνεργασία που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια και όλη τη συμπάθεια που σου τρέφω.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι είσαι τόσο ψύχραιμος σε ένα περιβάλλον που γύρω σου ακούγονται εκρήξεις. Ακούγονται μέσα από το μικρόφωνο που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ κοντά σου. Έχω βρεθεί και γω σε εμπόλεμη ζώνη, τον ξέρω τον ήχο έκρηξης, τον θυμάμαι και δεν ξεχνιέται ποτέ αυτό το άκουσμα» τόνισε χαρακτηριστικά η Πόπη Τσαπανίδου. «Τρέμει πραγματικά η ψυχή σου, τρέμει όλο σου το σώμα και είναι ένα βαθιά υπαρξιακό θέμα που ξυπνάει μέσα σου γιατί είναι ο θάνατος εκεί γύρω σου».

Με τη σειρά του, ο Σωτήρης Δανέζης σημείωσε πως «είναι μια επιλογή όταν κάνεις αυτή τη δουλειά και είναι συνειδητή εξ αρχής, Πόπη. Είναι η επιλογή να πηγαίνεις αντίθετα με το ρεύμα των αυτοκινήτων. Δηλαδή αν έχω μια εικόνα να θυμάμαι από τα όσα χρόνια καλύπτω πολέμους ή κρίσεις σε όλο τον κόσμο είναι ότι το δικόμας αυτοκίνητο βρισκόταν σε μια οδό από όπου έρχονταν στο αντίθετο ρεύμα όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα».

«Μπορεί να πιστεύει κανείς ότι εμείς δεν φοβόμαστε ή δεν έχουμε οικογένειες για τις οποίες νοιαζόμαστε ή δεν έχουμε δικούς μας ανθρώπους που νοιάζονται για μας. Όλοι φοβόμαστε και όλοι φοβόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Μερικοί από εμάς παλεύουμε με τον φόβο μας κάθε μέρα και κάθε ώρα ειδικά όταν κάνεις αυτή τη δουλειά» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής του OPEN.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου