Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ολοταχώς για άρση ή χαλάρωση των μέτρων – Τι εισηγείται η κυβέρνηση στους ειδικούς

Η γραμμή «συνύπαρξη με τον ιό» στα πρότυπα της Ευρώπης

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (14/2) φάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει εντελώς ρότα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η Επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα ανοίγουν τον δρόμο προς τη χαλάρωση, τότε η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει». Με τα λόγια αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε «χαλάρωση» μέτρων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί φαίνεται ότι θα είναι παρόμοιο με αυτά που έχουν ήδη υιοθετήσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προχωρήσει στην χαλάρωση ή και κατάργηση των περιορισμών. Άλλωστε, η εμβολιαστική κάλυψη πλέον έχει «πιάσει ταβάνι». Ταυτόχρονα οι σκληροί δείκτες υποχωρούν τα τελευταία 24ωρα, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει σχετική αποκλιμάκωση της πίεσης στο ΕΣΥ.

Θυσιάζεται το καρναβάλι – Ποια μέτρα χαλαρώνουν

Αυτό που όπως όλα δείχνουν θα θυσιαστεί στον βωμό της μελλοντικής κανονικότητας είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast οι αντιστάσεις από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής τω ειδικών είναι κάτι παραπάνω από σθεναρές.

Αυτό, είχε φανεί και στην προηγούμενη συνεδρίασή τους που ούτε καν μπήκε στην ημερήσια διάταξη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της Τετάρτης (16/2).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχει ζητηθεί από τους ειδικούς να εξετάσουν από την ερχόμενη Δευτέρα να επιτραπούν οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση (μπαρ, νυχτερινά κέντρα). Αυτή η απόφαση εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλη ανάσα στον κλάδο που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, αφού οι γιορτές πέρασαν «βουβά» και με κατεβασμένα τα ρολά στην διασκέδαση.

Επίσης, οι ειδικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτραπούν ξανά οι σχολικές εκδρομές (η Άνοιξη είναι η εποχή που γίνονται οι περισσότερες εκδρομές).

Επίσης, οι επιστήμονες χρωστούν μια απάντηση για την αύξηση των θεατών στα γήπεδα. Αυτό που αναμένεται να εισηγηθούν είναι να αυξηθούν από το 10% που είναι σήμερα στο 50%.

Όλα αυτά, είναι μέτρα που αναμένεται να χαλαρώσουν από το αμέσως επόμενο διάστημα υπολογίζοντας όμως πάντα ότι η πανδημία έχει πολλές φορές δείξει το απρόοπτο και σκληρό της πρόσωπο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου