Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι περιγραφές Ελλήνων – «Δεν μπορούμε να φύγουμε»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε η κ. Βαλεντίνα Πασκάλ, κάτοικος της Μαριούπολης, η οποία μίλησε για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι πολίτες στην Ουκρανία.

«Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη. Αυτή τη στιγμή γίνεται χαμός στη Σαρτανά και δεν μπορούν να περάσουν να πάρουν τον κόσμο να φύγουν από εκεί.

Είναι δύσκολο να κρυφτείς κάπου, όταν ρίχνουν βόμβες στα σπίτια. Εγώ είμαι με το σύζυγό μου, δύο παιδιά και δύο σκυλιά. Εχτές πήγαμε στο καταφύγιο και μετά γυρίσαμε στο σπίτι. Πήγαμε ξανά το πρωί, και μετά πάλι γυρίσαμε», είπε η κ. Πασκάλ.

«Τα μικρά παιδιά δεν καταλαβαίνουν. Τα δικά μου παιδιά είναι μεγάλα, 17 και 22 ετών και είναι πολύ δύσκολα ψυχολογικά. Δεν ξέρω πώς θα νιώθουν μετά από αυτό. Πιστεύω θα έχουν μια ζωή ψυχολογικά προβλήματα», συνέχισε.

«Στο σπίτι στη Μαριούπολη έχουμε νερό και ρεύμα, στα χωριά όμως, όπως τη Σαρτανά που έχει χτυπηθεί πάρα πολύ, δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν νερό και είναι κλειστά τα μαγαζιά. Αν υπήρχε δρόμος θα φεύγαμε, αλλά τώρα από τη Μαριούπολη δεν μπορούμε να φύγουμε», εξήγησε.

«Ο σύζυγός μου είναι από το Ντονέτσκ. Εμείς ξέραμε από το 2014, δεν είχε κανένα δικαίωμα ο πρόεδρος της Ρωσίας να μπει στην Ουκρανία. Το θράσος του δεν έχει όρια, μπήκε παντού και χτυπάει όλη την Ουκρανία. Θέλει να κατακτήσει όλη την Ευρώπη. Μοιάζει με τον Χίτλερ», σημείωσε ακόμα η κ. Πασκάλ.

«Εγώ είμαι Ελληνίδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ουκρανία. Έζησα στην Ελλάδα 10 χρόνια. Η καρδιά μου είναι και στα δύο κράτη. Ξέρω τους Ουκρανούς πολύ καλά. Δεν πρόκειται να ρίξουν τα όπλα. Θα γίνει μεγάλος πόλεμος και πρέπει να σταματήσει», τόνισε κλείνοντας η κ. Πασκάλ.

Πηγή: Mega

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου