Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Σ3ξουαλικά παιχνίδια: Πώς να τα επιλέξετε για να αναβαθμίσετε την ερωτική σας ζωή

 Τα σ3ξουαλικά παιχνίδια, ανανεώνουν και απογειώνουν την ερωτική μας ζωή, λένε οι ειδικοί, καθώς η  ερωτική πράξη είναι το καλύτερο φάρμακο για την ψυχική και σωματική υγεία, ενώ συνεισφέρει και στην άμυνα του οργανισμού.

Την ανάγκη για λήψη συμβουλών σχετικά με τη σωστή επιλογή και την ασφαλή χρήση των σ3ξουαλικών παιχνιδιών έχουν, όσοι προτίθενται να τα χρησιμοποιήσουν τόσο για λόγους ευχαρίστησης όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς.

Υπάρχουν απορίες ιδιαίτερα για τους δονητές, οι οποίοι είναι μια καλά τεκμηριωμένη θεραπεία για πολλές σ3ξουαλικές δυσλειτουργίες. Βέβαια, η ανάγκη σωστής επιλογής δονητών δεν αφορά μόνο τους ασθενείς αλλά και όσους επιθυμούν απλώς να βελτιώσουν τη συνολική σ3ξουαλική ζωή τους.

Εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον οι δονητές ταξινομούνται από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως θεραπευτικές συσκευές για τη θεραπεία της σ3ξουαλικής δυσλειτουργίας. Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική χρήσης τους,προκειμένου να ξεπεράσουν τα λειτουργικά και ψυχολογικά τους προβλήματα και να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους με τον ερωτικό σύντροφό τους.

Ωστόσο, η αγορά τους δεν συνοδεύεται από συστάσεις για βέλτιστη πρακτική εφαρμογή. Στην επιστημονική βιβλιογραφία, υπάρχουν μελέτες που απαντούν στα συνήθη ερωτήματα των χρηστών, όπως ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος, η ένταση δόνησης κ.ά.

Έρευνα στην οποία συμμετείχαν νεαρές γυναίκες με καρκίνο του μαστού, μια ομάδα ασθενών που καλείται να αντιμετωπίσει αρκετές σ3ξουαλικές δυσκολίες που σχετίζονται με τη θεραπεία, έδειξε ότι οι περισσότερες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα s3x toys, όπως π.χ. τους δονητές.
Σ3ξουαλικά παιχνίδια: Πώς να τα επιλέξετε για να αναβαθμίσετε την ερωτική σας ζωή

Ωστόσο, οι δονητές διαφέρουν βάσει φυσικών χαρακτηριστικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών. Η επιλογή του κατάλληλου για τις θεραπευτικές ανάγκες αλλά και απλώς για την ικανοποίηση των χρηστών μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση.

Ως προς τα φυσικά χαρακτηριστικά τους, διαφέρουν στο μέγεθος, το σχήμα και το υλικό κατασκευής τους. Συνηθέστερα, έχουν σχήμα παρόμοιο με φυσικό φαλλό, αλλά υπάρχουν και σε πολλά άλλα σχήματα.

Όσον αφορά στο μέγεθος τα πράγματα περιπλέκονται. Κι αυτό γιατί, παρότι ο κόλπος μεταβάλλεται εντός ενός γνωστού και περιορισμένου εύρους (αν και ποικίλλει σε μέγεθος) η επιλογή δονητών πάνω από το συγκεκριμένο εύρος είναι δυσάρεστη.
Ποιο είναι όμως αυτό;

Μια έρευνα που αξιολόγησε τα μεγέθη (μήκος και διάμετρο) των δονητών και των
ομοιωμάτων που διατίθενται στο εμπόριο για κολπική ή πρωκτική χρήση σε οκτώ ιστότοπους των ΗΠΑ που πωλούν σ3ξουαλικά παιχνίδια, διαπίστωσε ότι το μέσο μήκος ήταν μικρότερο από 15,1 εκατοστά και η μέση διάμετρος αυτών μικρότερη από 11.

Μια άλλη μελέτη που διεξήγαγε την ίδια έρευνα αλλά ορμώμενη από την ανάγκη προσδιορισμού του ιδανικού μεγέθους του φαλλού σε γυναίκες που ήθελαν να αλλάξουν φύλο, κατέληξε ότι οι γυναίκες επιλέγουν δονητές 13 έως 14 cm, καθώς ένας μεγαλύτερος (ιδιαίτερα πάνω από 15,1 cm) θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε δυσκολία κατά τη διεισδυτική επαφή.

Για όσους επιθυμούν έναν δονητή για εσωτερική διέγερση, τα δύο παραπάνωχαρακτηριστικά θα πρέπει να αποτελούν κριτήριο επιλογής. Ασθενείς με πόνο στα γεννητικά όργανα, στον πρωκτό ή στην πύελο, με Ουρογεννητικό Σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης ή δυσπαρευνία, πρέπει να χρησιμοποιούν δονητή που έχει μέσο ή κατώτερο του μέσου όρου μήκος και διάμετρο και που έχει λείο στέλεχος.

Η ενόχληση κατά την εισαγωγή μπορεί να μειωθεί και η ευχαρίστηση να αυξηθεί με τη χρήση λιπαντικού. Για λόγους ελέγχου, κάθε sex toy που εισάγεται στο σώμα πρέπει
να έχει ευρεία βάση ή παρόμοια δικλίδα ασφαλείας που να αποτρέπει τη βαθύτερη διείσδυση πέραν του μεγέθους του δονητή.

Άλλη μια παράμετρος που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος ένας δονητής ή ένα ομοίωμα. Συστήνεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν δονητές που κατασκευάζονται από σιλικόνη, σκληρό πλαστικό, γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι, και γενικά υλικά που δεν περιέχουν τοξικές ουσίες.

Όσον αφορά στα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους, οι δονητές διαφέρουν ανάλογα με την ταχύτητα, τον τύπο (π.χ. παλλόμενος) και την ένταση της δόνησης. Η μεταβλητή ταχύτητα επιτρέπει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευκαιρία εντοπισμού της κατάλληλης για τις ατομικές ανάγκες του χρήστη. Η αυξημένη ένταση της δόνησης αποτελεί προϋπόθεση ικανοποίησης για ορισμένες γυναίκες, ειδικά για εκείνες των οποίων η σ3ξουαλική λειτουργία μπορεί να έχει επηρεαστεί από τη γήρανση ή την υγεία τους.

Και φυσικά, δεν τίθεται θέμα οργανικού εθισμού, όπως φοβούνται ορισμένοι. Οι επιστήμονες βεβαιώνουν ότι η ψυχολογική εξάρτηση από την ευκολία και την ένταση της διέγερσης με δονητή είναι πιθανή, αλλά η οργανική εξάρτηση απίθανη. Η επιλογή του επιθυμητού δονητή βάσει του τύπου δόνησης, είναι θέμα προτίμησης.
Οι γιατροί συνιστούν όλο και περισσότερο τη χρήση τους. Και γι’ αυτό πρέπει να είναι σε θέση να συζητούν με τους ασθενείς τους κάθε απορία τους, και να τους εκπαιδεύουν σχετικά με την ασφαλή χρήση τους για τη βελτίωση της σ3ξουαλικής υγείας τους.

Είναι σημαντικό τέλος,  να είναι ενημερωμένοι σχετικά με το εύρος των προϊόντων ώστε να καθοδηγήσουν τους ασθενείς τους να επιλέγουν προϊόντα που είναι πιθανό να ανταποκριθούν στους κλινικούς στόχους.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου