Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στο εδώλιο για δεύτερη φορά – Θα εξεταστεί εάν το αδίκημά του είναι κακούργημα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του γνωστού παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του γνωστού παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, που θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο, καθώς ο ίδιος ο εισαγγελέας άσκησε έφεση ζητώντας η κατηγορία του να μετατραπεί σε κακούργημα από πλημέλλημα για το οποίο ήδη έχει καταδικαστεί. 

Με αυτη την εξέλιξη ο παρουσιαστής θα είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια.

Tην προηγούμενη εβδομάδα, ο τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 5ετή φυλάκιση και επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ, για τη δημοσιοποίηση, μέσω του Διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.

Ο Εισαγγελέας ωστόσο άσκησε έφεση κατά της απόφασης καθώς έκρινε ότι


Η κατηγορία της παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ΄ εξακολούθηση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο.

«Νιώθει δικαιωμένη ως προς το κομμάτι, ότι ο αγώνας της και όλη αυτή η διαδικασία η ψυχοφθόρα χαμένος», δήλωσε η δικηγόρος Σταυρούλα Αντιγόνη Πρίλη.

«Η άσκηση της έφεσης από την πλευρά του κυρίου Εισαγγελέα. Η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε έκπληξη, με την έννοια ότι η εκδοθείσα απόφαση ήταν ομόφωνη. Η άποψη μου παραμένει η ίδια ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κακούργημα. Αυτό θα ξανακριθεί, πάρα πολύ πιθανόν να κριθεί ότι πρόκειται για πλημμέλημα», είπε ο Γιώργος Δάκουρας, δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην παρουσιαστή έχουν και συνέχεια καθώς άλλες δύο πρώην σύντροφοί του τον έχουν καταγγείλει για διαρροή “ροζ” βίντεο σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Καταγγελίες που οδήγησαν στην άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος.

«Επειδή υπάρχουν και οι υπόλοιπές καταγγελίες οι οποίες έχουν ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος, υπάρχει ο κίνδυνος να ήταν αντιφατικές οι αποφάσεις. Για το ίδιο θέμα θα έχει δικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος με αποτέλεσμα όταν θα γίνει το κακούργημα να το προβάλει ως ισχυρισμό η ως ένσταση ότι δεν μπορεί να δικαστεί για κακούργημα», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του θύματος.

Ύστερα από την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου από τον εισαγγελέα, η πρώτη υπόθεση οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης που θα αποφανθεί κι εφόσον κάνει δεκτή την έφεση θα τη δικάσει εκ νέου.

Πηγή: Mega

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου