Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Συγκλονιστικές μαρτυρίες χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη: «Πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε»


«Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά», τονίζουν δύο νεαροί στην κάμερα μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

«Άμα είναι ο άλλος μόνος του, πάμε το πολύ δύο άτομα, άντε τρία. Άμα είναι με την κοπέλα του ούτε για αστείο λόγω σεβασμού. Αλλά άμα είναι με πολλά άτομα και ξέρουμε ότι αυτός είναι από αντίπαλη ομάδα, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε».

Δύο φανατικοί οπαδοί 20 και 22 ετών, μιλούν στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τον τρόπο της δράσης τους στη Θεσσαλονίκη και σοκάρουν με τις περιγραφές και τις αποκαλύψεις τους.

Συμπλοκές, ραντεβού θανάτου, επιθέσεις σε τυχαία άτομα στον δρόμο, όλα αυτά για το έμβλημα μιας φανέλας. «Ραντεβού δίνεις τηλεφωνικά μέσω μηνυμάτων, τόσα άτομα στο τάδε μέρος τέτοια ώρα», σημειώνει ακόμη.

Για το «ψίρισμα», αναφέρει: «Μπορώ εγώ να δω εδώ πέρα έναν με μπλούζα άλλης ομάδας και να πάω και να του την πάρω. Άμα πει “όχι” να τον χτυπήσω αναγκαστικά. Και αν δεν τη βγάλει, του τη βγάζω εγώ όπως και να χει. Δεν πρόκειται να φύγει από εδώ πέρα με την μπλούζα του. Αυτό είναι νόμος».


«Μου την είχαν πέσει και από εκείνη τη φορά άρχισα να ασχολούμαι και εγώ πολύ με τον σύνδεσμο και να πηγαίνω. Μου την είχαν πέσει πέντε άτομα. Μόνος ήμουνα. Η συμπλοκή σταματάει όταν ο άλλος πέσει κάτω ή όταν φύγουν οι άλλοι. Ο λόγος είναι να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη ή στην περιοχή. Για την κυριαρχία της περιοχής» αναφέρει ο δεύτερος χούλιγκαν.

«Αμα πάνε μια ομάδα στο τάδε μέρος και γίνει μια φασαρία θα είναι αυτοί οι κυρίαρχοι. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά, είτε θα είναι φυλάκιση, είτε πρόστιμο πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά. Όπου και αν είναι» τονίζει ακόμη ο πρώτος.

Εμπλοκή και της ΕΥΠ στις έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου

Στο μεταξύ, προχωρούν οι έρευνες για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη μετά και τη σύλληψη του 23χρονου ως φερόμενου δράστη του φονικού, ενώ είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν εξελίξεις με νέες συλλήψεις.

Σύμφωνα με το Open, τα κινητά των εμπλεκόμενων «μιλούν» ενώ στην έρευνα φαίνεται πως έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ, καθώς σε θέματα κοινού ποινικού δικαίου, ειδκά αν πρόκεται για στυγερά εγκλήματα, η υπηρεσία εμπλέκεται, προκειμένου να βοηθήσει αποτελεσματικά στις έρευνες, παρέχοντας την κατάλληλη τεχνολογία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας», μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται στενά στη δολοφονική επίθεση. Οι έρευνες προχωρούν γρήγορα, ανατέθηκαν σε ανώτατο επίπεδο, στον διοικητή βορείου Ελλάδας, ενώ αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου