Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Σαρτζετάκη

Στη Μητρόπολη Αθηνών τελείται σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου Σαρτζετάκη

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast από τη Μητρόπολη Αθηνών

Στη Μητρόπολη Αθηνών τελείται σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου Σαρτζετάκη, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία.

Η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη τελείται με δημόσια δαπάνη. Αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους «ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος».

Στεφάνια για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια.

 
 
Στο μεταξύ, βιβλίο συλλυπητηρίων ανοίχτηκε σήμερα στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για τον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη, το οποίο θα είναι ανοικτό και αύριο Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου