Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Έκρηξη στα Γρεβενά

Αντιδήμαρχος στο Newsbeast: «Ακούσαμε μία δυνατή έκρηξη παρότι το εργοστάσιο είναι 15 χιλιόμετρα μακριά»

Προσπάθεια να βρεθούν οι τρεις αγνοούμενοι που δούλευαν στην μονάδα παραγωγής - 2 τραυματίες
Ανάστατη είναι η πόλη των Γρεβενών μετά την ισχυρή έκρηξη του εργοστασίου δυναμίτιδας στην Ιτέα νωρίς σήμερα το πρωί. Στο σημείο βρίσκονται 11 πυροσβέστες, με 4 οχήματα, δυνάμεις από την 2η και 5η ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ και Αστυνομία.Μιλώντας στο Newsbeast ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριγώνης αναφέρει τα εξής: «Γύρω στις 08.30 σήμερα ακούσαμε μια δυνατή έκρηξη μέσα στην πόλη παρ’ ότι το εργοστάσιο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μακριά. Το εργοστάσιο έχει 20 περίπου εργαζόμενους και οι δύο έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τρεις που έχουν ταυτοποιηθεί αναζητούνται αυτή τη στιγμή.
Στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική και κάνει έρευνα ενώ λαμβάνονται και μέτρα ασφαλείας για να μην υπάρξει άλλη έκρηξη. Δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε. Το εργοστάσιο δυναμίτιδας είναι καινούργιο και σύγχρονο, λειτουργεί το πολύ 15 χρόνια. Για την ώρα, δεν υπάρχει καμία εικόνα ή πληροφορία για τον λόγο που σημειώθηκε η έκρηξη. Πάντως, σημειώθηκε στον χώρο παραγωγής ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς».



Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Αγνοούνται 3 άτομα
Η ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών σημειώθηκε το πρωί στην Ιτέα Γρεβενών. Στο σημείο βρίσκονται 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ κλήθηκαν να μεταβούν και δυνάμεις της 2ης και 5ης ΕΜΑΚ.
H περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, υπάρχουν αναφορές για τρεις αγνοούμενους κατά πληροφορίες τρία άτομα του προσωπικού στο εργοστάσιαο που είχαν αναλάβει εργασία στις 8 το πρωί.
Οι φωτογραφίες είναι από το σάιτ greveniotis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου