Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Eurovision 2022: Κανονικά στον διαγωνισμό η Ουκρανία – Πρώτη στα στοιχήματα

Eurovision 2022: Κανονικά στην Eurovision θα πάρει μέρος η Ουκρανία σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Φαβορί για την πρώτη θέση στα πρακτορεία στοιχηματισμού το συγκρότημα Kalusch Orchestra, με το τραγούδι «Stefania».

Ο μουσικός διαγωνισμός φιλοξενείται φέτος στο Τορίνο, από τις 10 μέχρι τις 14 Μαΐου.

«Η ουκρανική αποστολή έχει σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της και μας έστειλε και το βίντεο του τραγουδιού, το οποίο μπορεί να προβληθεί σε περίπτωση προβλημάτων της τελευταίας στιγμής», δήλωσαν οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων της Rai.

Πρόσθεσαν, δε, ότι η μουσική αυτή διοργάνωση θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για να υπογραμμιστεί η μεγάλη αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.


Ο ιστότοπος στοιχημάτων Oddschecker ανέδειξε το συγκρότημα Kalush Orchestra ως φαβορί για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, όμως ο Πσιουκ δεν είναι έτοιμος να γιορτάσει για αυτό.

Από τη δυτική Ουκρανία, ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ αντήλλαξε τη σκηνή για να ηγηθεί μια 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Ένα από τα μέλη του συγκροτήματός του υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο.

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο», είπε ο ίδιος στο Reuters.

Η σύντροφός του τραγουδιστή φτιάχνει βόμβες μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών.


Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν χωριστά πρόβες, όμως θα συναντηθούν στο Λβιβ για να παίξουν το τραγούδι τους, το "Stefania", το οποίο, σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Εάν νομίζεις ότι δεν θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Και κατέληξε: «Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει εντέλει στην Ουκρανία».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου