Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Φαγητό χωρίς αλάτι γίνεται; Ναι, γίνεται!

Αν η διατροφή σας επιβάλλει την μείωση του αλατιού στα γεύματα, τότε η πρόκληση δεν είναι απλώς να μάθετε πώς να αποκτάτε γεύση στο φαγητό χωρίς να χρησιμοποιείτε αλάτι.

Αλλά πως να πετύχετε αυτή την αλμυρή γεύση στο φαγητό.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να μάθετε να προσθέτετε καρυκεύματα με πικάντικη ή ξινή γεύση, όπως λεμόνια, ξύδια και πικάντικα φρούτα όπως τα ρόδια.

Ακολουθούν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε καλά γευστικά αποτελέσματα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και με αλμυρή γεύση!

Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία από καρυκεύματα χωρίς αλάτι, με λεμονάτη γεύση

Χρησιμοποιήστε φρέσκα λεμόνια, λάιμ ή εσπεριδοειδή. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές για να αποκτήσετε αλμυρή γεύση χωρίς να χρησιμοποιήσετε αλάτι.

Το φρέσκο ​​λεμόνι είναι μια από τις πιο κοντινές φυσικές γεύσεις στο αλάτι. Προσέξτε μόνο να μην χρησιμοποιήσετε πολύ χυμό λεμονιού γιατί μπορεί να γίνει πολύ λεμονάτο αντί να έχει αλμυρή γεύση.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια ή δύο λωρίδες φρέσκιας φλούδας λεμονιού στο νερό όταν μαγειρεύετε για να αρωματίσετε το νερό χωρίς αλάτι. Δοκιμάστε το αυτό ειδικά όταν κάνετε ψάρια, ή κοτόπουλο, ακόμα και λαχανικά.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας και όχι το άσπρο.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά ξύδια

Σχεδόν οποιοδήποτε ξύδι θα δώσει αλμυρό αποτέλεσμα εκτός από το καρυκευμένο ξύδι ρυζιού, καθώς συνήθως περιέχει αλάτι.

Υπάρχουν τόσα πολλά είδη ξυδιών, μηλόξυδο, λευκό ξύδι, ξύδι από κόκκινο κρασί, ξύδι βαλσάμικο και τόσα πολλά είδη ξυδιών από βότανα. Το ξύδι εστραγκόν έχει εκπληκτικά καλή γεύση για τους περισσότερους ανθρώπους, με μια ωραία νότα αλμυρής γεύσης.

Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα με αυτό το ξύδι.

Βρείτε τροφές με πικάντικη ή ξινή γεύση όπως ρόδια ή μούρα και σμέουρα

Δοκιμάστε να πασπαλίσετε φρέσκους σπόρους ροδιού ή φρέσκα βατόμουρα σε μια πράσινη σαλάτα ή μια φρουτοσαλάτα.

Ο χυμός ροδιού, είναι εξαιρετικός σε σαλάτες και σάλτσες για σαλάτες.

Η μελάσα ροδιού (μερικές φορές ονομάζεται σιρόπι ροδιού) είναι επίσης ένα υπέροχο συστατικό που προστίθεται σε σάλτσες σαλάτας, καθώς και σε πολλές σάλτσες, ειδικά σε σάλτσα μπάρμπεκιου.

Επειδή μερικά σιρόπια ροδιού έχουν αλάτι, είναι σημαντικό να διαβάσετε τις ετικέτες για την περιεκτικότητα σε νάτριο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου