Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Κορονοϊός – Γκάγκα: Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τον Απρίλιο

Διευκρινίσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας

Για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα το πρωί της Τετάρτης (23/3) ανακοινώνοντας πως τον επόμενο μήνα θα αρθεί.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση για το πότε θα καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο η Μίνα Γκάγκα ανέφερε: «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

«Αν τα κρούσματα πέσουν σε 200 με 300 την ημέρα μπορούμε να πάμε σε μία απελευθέρωση αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί» διαμήνυσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Δεν εξετάζεται τέταρτη δόση εμβολίου εκτός από κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων» είπε.

Η κυβέρνηση μέσω στελεχών της δείχνει με κάθε τρόπο πως ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας συνήθειες που μπήκαν απότομα και βίαια στη ζωή μας αλλά σε καμία περίπτωση τα ατομικά μέτρα προφύλαξης, τα οποία όμως πλέον θα είναι αποκλειστικά ευθύνη του καθενός από εμάς.

Ενώ ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει άμεσα, πρέπει η ζωή όλων μας να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, προκειμένου να μην διαταραχθεί περαιτέρω η λειτουργία της αγοράς.

Δειτε το βιντεο εδω

Η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένει από τους ειδικούς να δώσουν το επίμαχο «πράσινο φως», ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης. Αυτό θα σημάνει αναπόφευκτα, όταν και αν αποφασιστεί, και το τέλος των προστίμων που επιβάλλονται στους ανεμβολίαστους άνω των 60. Το σχέδιο – εκτός απροόπτου – που επεξεργάζονται είναι να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα παντού.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου