Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Κορονοϊός – Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πότε θα καταργηθούν; Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη

«Στόχος όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να πηγαίνουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς»

Διευκρινίσεις για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την κατάργησή τους έδωσε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (21/3) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ενώ παράλληλα τόνισε πως από όσους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, οι ανεμβολίαστοι αποτελούν περίπου το 80%.

«Σήμερα ή αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή διάταξη για την παράταση – σε πρώτη φάση- της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η αναστολή θα είναι πολύμηνη και θα διαρκεί όσο διαρκούν και οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού» συμπλήρωσε.

Εστιάζοντας στα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι θα γίνει επαναξιολόγηση όλων των μέτρων είτε σε αυτή είτε στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

«Στόχος είναι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να πηγαίνουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς» είπε.

Ωστόσο, σημείωσε «όποιο μέτρο αρθεί, όπως η χρήση των πιστοποιητικών, θα αρθεί με την προϋπόθεση επανεξέτασής του όσο πλησιάζει το φθινόπωρο».

Τι είπε για τη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊούΑναφερόμενος στο ενδεχόμενο χορήγησης της 4ης δόσης του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόφασης.

«Οι επιστήμονες είναι σε επικοινωνία με τις εταιρίες και μέσα στον Απρίλιο θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου ή θα πάμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο όπως αυτό της γρίπης», δήλωσε.

Μιλώντας για τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90% και από αυτούς το 80% έχει προχωρήσει και στην ενισχυτική δόση. Παραμένουν στις 300.000 οι πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης


Παράλληλα, ο υπουργός επεσήμανε ότι από όσους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, οι ανεμβολίαστοι αποτελούν περίπου το 80%. Από τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει προχωρήσει στην ενισχυτική δόση.

«Οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών κυρίως άνω των 80 ετών και με άλλα προβλήματα υγείας» συμπλήρωσε κλείνοντας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου