Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

«Κυπελάκια» από μπέικον γεμιστά με αυγά

Έξυπνη και πρωτότυπη πρόταση για σνακ ή και ορεκτικό

Υλικά

  1.     6 φέτες μπέικον
  2.     6 αυγά
  3.     1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  4.     Αλάτι, πιπέρι
  5.     Σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα
  6.     Ειδικός εξοπλισμός: φόρμα για μάφιν

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον στη φόρμα για μάφιν, τυλίγοντας κυκλικά και ψήστε για 10 λεπτά.

Βήμα 3
Βγάλτε το μπέικον από το φούρνο και ρίξτε στη μέση από κάθε θήκη μάφιν το αυγό. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και το τυρί τσένταρ.

Βήμα 4
Ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι οι κρόκοι των αυγών να φτάσουν στην επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 5
Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη κάθε «κυπέλου» για να χαλαρώσει και να μπορέσετε να το αφαιρέσετε. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, προαιρετικά και απολαύστε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου