Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Μέτρα κατά της ακρίβειας: Κλειδώνουν σήμερα, ανακοινώνονται αύριο – Το περίγραμμα

Συνεχείς συσκέψεις Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο – Με ήπια συμπτώματα ο πρωθυπουργός

Με ήπια συμπτώματα εργάζεται από το σπίτι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χθες βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός, έχει διαρκείς συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που θα ανακοινωθούν αύριο ή μεθαύριο.
Το περίγραμμα των μέτρων

Το περίγραμμα των μέτρων που είναι υπό εξέταση έδωσε το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε θα υπάρξει:

  •     Παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία.
  •     Συνέχιση με πιο ενισχυμένο τρόπο, της υποστήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.
  •     Οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων και αδύναμων συμπολιτών μας, για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας.

Θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει σήμερα τις 15λεπτες τηλεφωνικές επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για την συνάντηση που είχε την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Χθες ενημέρωσε τους κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη και σήμερα ενημερώνει τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Την ίδια ώρα παραμένει σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους εταίρους μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ για τις επόμενες κινήσεις όσον αφορά στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Αθήνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Ευρώπη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Για το ενδεχόμενο ταξίδι του Αμερικανού Προέδρου στην Ευρώπη δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο, ωστόσο η πληροφορία μεταδόθηκε από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου