Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Μητσοτάκης για την Ημέρα της Γυναίκας: Εφαρμογή με panic button για τις γυναίκες που είναι σε κίνδυνο

Νέο μέτρο εξήγειλλε ο πρωθυπουργός

Ειδήσεις έβγαλε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για την Ημέρα της Γυναίκας.

Ο πρωθυπουργός, έκανε ειδική αναφορά στις γυναίκες της Ουκρανίας αλλά ειδικά για την χώρα μας είπε ότι για πρώτη φορά η χώρα μας απέκτησε εθνικό σχέδιο για την ισότητα των φίλων.

Αναφερόμενος στην γυναίκα της Ουκρανίας είπε πως η σκέψη μας είναι σε «εκείνη την γυναίκα που έμεινε στην πατρίδα της για να την υπερασπιστεί από την Ρωσική εισβολή. Αλλά και σε εκατοντάδες άλλες γυναίκες που μαζί με τα παιδιά τους πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Ένας άδικος πόλεμος που χτυπά πρώτα τους πιο αδύναμους». Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως «σε τέτοιες οριακές στιγμές της ιστορίας που τα εθνικά σύνορα αμφισβητούνται αμφισβητούνται και τα δικαιώματα».

«Γεφυρώθηκαν νομοθετικά οι ανισότητες στις αμοιβές. Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση. Το επίδομα γέννησης και επέκταση γονικών αδειών βοηθούν κυρίως τις γυναίκες να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια. Αυτό τον μήνα ξεκινά ο θεσμός νταντάδες της γειτονιάς. Ξεκινά η λειτουργία του κέντρου καινοτομίας γυναικών».

Τόνισε ακόμα ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δίνεται σε όλες τις φιλοξενούμενες στους ξενώνες κακοποιημένων γυναικών.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και ένα μέτρο το οποίο θα βοηθά τις γυναίκες που είναι σε κίνδυνο. Όπως είπε, σύντομα, με την βοήθεια της Vodafone θα δημιουργηθεί εφαρμογή που θα επιτρέπει στην γυναίκα που κινδυνεύει να ζητά βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της. «Το panic button χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών γυναικείων οργανώσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων είπε ακόμα ότι 1,5 εκατ. γυναίκες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο τραχήλου, πρόγραμμα που αρχίζει τον Ιούνιο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου