Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Όσκαρ 2022: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του βραβείου Α' Ανδρικού Ρόλου!

Όσκαρ 2022: Πολλοί ήταν οι εκλεκτοί ηθοποιοί και φέτος που διεκδικούσαν το κορυφαίο βραβείο υποκριτικής, αυτό του Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τους υποψήφιους ηθοποιούς για τη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά και τον μεγάλο νικητή!

Ο Javier Bardem φέτος διεκδικούσε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του, το πρώτο όμως Α' Ανδρικού Ρόλου καθώς το 2007 είχε κερδίσει Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία

Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους των Αδερφών Κοέν. Μάλιστα έγινε ο πρώτος Ισπανός που κέρδισε Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου. Εξαιρετική φέτος η ερμηνεία του στην ταινία «Being the Ricardos» (Είμαστε οι Ρικάρντο).

Ένας άλλος άξιος διεκδικητής του Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου ήταν ο Benedict Cumberbatch ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία «Εξουσία του Σκύλου», μία παραγωγή που κατέβηκε φέτος στα Όσκαρ με πολλές αξιώσεις. Ο ηθοποιός είχε προταθεί για Όσκαρ και το 2015 για τον ρόλο του στην ταινία The Imitation Game (Το παιχνίδι της Μίμησης) όμως δεν κατάφερε να το κρατήσει στα χέρια του.

O νεότερος στην συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφιοτήτων ήταν ο Andrew Garfield ο οποίος προτάθηκε πρώτη φορά στην καριέρα του για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Tick, Tick... Boom!». Ο διάσημος Αγγλοαμερικανός ηθοποιός έχει ήδη κατακτήσει Χρυσή Σφαίρα ως ο Καλύτερος Άνδρας Ηθοποιός σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ και διεκδικούσε με αξιώσεις το φετινό Όσκαρ.

Βετεράνος στις υποψηφιότητες για Όσκαρ είναι ο Will Smith ο οποίος φέτος διεκδικούσε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς» όπου και υποδύεται τον πατέρα των διάσημων τενιστριών Σερένα και Βένους Γουίλιαμς. Ο Smith είχε προταθεί για Όσκαρ άλλες δύο φορές, το 2007 με τον ρόλο στην ταινία "Το κυνήγι της Ευτυχίας" και το 2002 στην βιογραφική ταινία "Αλί" για τον κορυφαίο μποξέρ Μοχάμεντ Αλί.

Tέλος, last but not least ο Denzel Washigton ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Tragedy of Macbeth» (Η τραγωδία του Μάκβεθ) κερδίζοντας την υποψηφιότητα φέτος. Ο Washigton είναι επίσης βετεράνος στην Ακαδημία καθώς έχει προταθεί έξι φορές για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και άλλες δύο φορές για Β' Ανδρικού Ρόλου και έχει κερδίσει συνολικά δύο αγαλματίδια, ένα το 1990 για Δεύτερο Ανδρικό για την ταινία "Glory" και το 2002 Πρώτου Ανδρικού για την ταινία "Ημέρα εκπαίδευσης".

Μεγάλος νικητής της κατηγορίας είναι ο Will Smith ο οποίος λίγο πριν είχε προκαλέσει την αμηχανία όλων όταν σηκώθηκε, ανέβηκε στη σκηνή και έριξε μπουνιά στον κωμικό ηθοποιό Chris Rock που εκείνη τη στιγμή προλόγιζε την επόμενη κατηγορία για τα βραβεία.


Ο Will Smith πήρε στα χέρια του το χρυσό αγαλματίδιο και με δάκρυα στα μάτια θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. "Η αγάπη μπορεί να σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα" είπε κλαίγοντας, ευχαριστώντας την οικογένεια Williams για τη βοήθειά της στην απόδοση του ρόλου του.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου