Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Όσκαρ 2022: Ποια ηθοποιός κατέκτησε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου;

Όσκαρ 2022: Μία από τις πιο δυνατές στιγμές, όπως πάντα, της μεγάλης βραδιάς των βραβείων της Ακαδημίας των Όσκαρ, ήταν σίγουρα αυτή της απονομής του βραβείου για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Φέτος για το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου κονταροχτυπήθηκαν πέντε μοναδικές ηθοποιοί με πολύ δυνατές ερμηνείες στο ενεργητικό τους.

Ας τις δούμε μία προς μία...

Η Jessica Chastain διεκδικoύσε το βραβείο για την ερμηνεία της στην ταινία The Eyes of Tammy Faye που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η διάσημη ηθοποιός έχει άλλες δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, μία για Α' Γυναικείου το 2013 για την ταινία Zero Dark Thirty και μία για Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία The Help το 2012.


Υποψήφια ήταν και η Olivia Colman για τον ρόλο της στην ταινία «The Lost Daughter». Η διάσημη ηθοποιός τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στις βραδιές απονομής των Όσκαρ καθώς είναι σχεδόν μόνιμα υποψήφια, με εξαίρεση το 2020. Κατέκτησε το πρώτο βραβείο της στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία The Favorite ενώ είχε και μία υποψηφιότητα πέρυσι για την ταινία The Father στην κατηγορία Β' Γυναικείου ρόλου.


Τρίτη υποψήφια στην κατηγορία η Penelope Cruz για την ταινία «Παράλληλες Μητέρες». Η διάσημη ηθοποιός έχει προταθεί στο παρελθόν άλλες τρεις φορές. Το 2007 για Α' Γυναικείου Ρόλου στην ταινία Volver, και το 2009 και 2010 για Β' Γυναικείου Ρόλου για τις ταινίες Vicky Cristina Barcelona και Nine αντίστοιχα.


H Nicole Kidman φέτος ήταν υποψήφια για τον ρόλο της στην ταινία «Being the Ricardos» στην οποία εμφανίζεται σχεδόν αγνώριστη. Η διάσημη ηθοποιός υπήρξε το 2016 υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Lion, το 2010 ήταν επίσης υποψήφια για Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Απώλεια, το 2002 είχε κερδίσει το βραβείο Καλύτερη Α' Γυναικείας Ερμηνείας για την ταινία Οι ώρες ενώ το 2001 ήταν υποψήφια για Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Moulin Rouge!


Τέλος, η Kristen Stewart ήταν υποψήφια φέτος για Α' Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στην ταινία «Spencer». Αν και ήταν η πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, κάποιοι τη θεωρούσαν σίγουρη νικήτρια καθώς η ερμηνεία της καθηλώνει.


Δείτε παρακάτω ποια ηθοποιός κατέκτησε φέτος το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου:


H Jessica Chastain η μεγάλη νικήτρια του χρυσού αγαλματίδιου.
 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου