Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Ξεκινούν οι κρίσιμες συνομιλίες Κιέβου και Μόσχας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν καλωσόρισε τους εκπροσώπους των δύο χωρών - «Ρωσία και Ουκρανία έχουν νόμιμες ανησυχίες», είπε

Ξεκινούν στις 10:30 στην Κωνσταντινούπολη οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς για την κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση μία ειρηνευτικής λύσης.

Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν σε ένα ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη όπου η τουρκική προεδρία διαθέτει γραφείο.


Στο διάσημο παλάτι της Κωσταντινούπολης έφτασαν πριν λίγη ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Ο Τούρκος πρόεδρος καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας.


Πρόκειται για τον 4ο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών που αποσκοπεί στον τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία μετά από 35 μέρεςς πολέμου.

Τι δήλωσε ο Ερντογάν

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν “νόμιμες ανησυχίες”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδεχόμενος τις αντιπροσωπείες των διαπραγματευτών από τις δύο χώρες, οι οποίες θα συνεδριάσουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα οι συνομιλίες να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται και στις δύο πλευρές «να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία».

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές έφθασαν χθες Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου μια προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί καμία πρόοδος. Οι συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου