Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο διάλογος με τον Απόστολο Λύτρα – «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου»

Το παρασκήνιο της παραίτησης του δικηγόρου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας είχε ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας.

Στη συνομιλία τους η 33χρονη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» φέρεται να τη ρώτησε ο δικηγόρος τη Ρούλα Πισπιρίγκου και εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες δεν απάντησε.

Στη συνέχεια ο ποινικολόγος ανακοίνωσε στην κατηγορούμενη πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη» αναφέρει σε σχετική με την αποχώρησή του από την υπόθεση ανακοίνωση ο Απόστολος Λύτρας.

«Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού» συμπληρώνει ο δικηγόρος. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου