Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Ζυμαρικά με τόνο και κάπαρη

Ελαφριά πρόταση για όσους δεν μπορούν να πουν όχι στην πάστα

Υλικά

  1.     150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  2.     1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  3.     2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα
  4.     2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  5.     2 κ. γλ. σπόρους μάραθου
  6.     1/3 φλ. τσαγιού κάπαρη σε ξύδι, στραγγισμένη
  7.     1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
  8.     300 γρ. τόνο σε λάδι
  9.     Ξύσμα και χυμό από 1 1/2 λεμόνι, ή περισσότερο για γεύση
  10.     300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση 

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3
Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και τα αποξηραμένα βότανα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 4- 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Βήμα 4
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Σκουπίστε το τηγάνι και επιστρέψτε το σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 5
Προσθέστε τα υπόλοιπα 75ml λάδι και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου.

Βήμα 6
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αρωματικό και το σκόρδο.

Βήμα 7
Προσθέστε την κάπαρη, τις νιφάδες τσίλι, τον τόνο και το λάδι του, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε για 1 λεπτό για να ζεσταθεί.

Βήμα 8
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Βήμα 9
Σερβίρετε και γαρνίρετε με την τραγανή φρυγανιά

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου