Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ανδρική περιποίηση προσώπου: Τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε

Η προστασία της επιδερμίδας και η περιποίηση του προσώπου, είναι εξίσου σημαντική και για τον άνδρα.

Η ανδρική επιδερμίδα παρουσιάζει αρκετές διαφορές από αυτή των γυναικών καθώς και μεγάλη πολυπλοκότητα.

Ειδικότερα, η διαφορά αυτή οφείλεται κυρίως στους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι στους άνδρες είναι περισσότεροι, μεγαλύτεροι και παράγουν την διπλάσια ποσότητα σμήγματος.

Ως αποτέλεσμα αυτού είναι η εμφάνιση αρκετής γυαλάδας στην ανδρική επιδερμίδα του προσώπου καθώς και ο ευκολότερος πολλαπλασιασμός των βακτηρίων.

Επιπρόσθετα, οι χιλιάδες τριχικοί θύλακες στα γένια ευνοούν τις μολύνσεις και την εμφάνιση σπυριών. Αυτός είναι και ο λόγος που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το πρόσωπο των ανδρών παρουσιάζει περισσότερες ατέλειες.

Για τους λόγους αυτούς, οι άνδρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αμελούν την περιποίηση του προσώπου τους. Μάλιστα, τα προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν διαφέρουν από αυτά που χρησιμοποιούνται στις γυναίκες.

Μάλιστα, οι φαρμακευτικές εταιρίες εισήγαγαν ανδρικές σειρές και ανδρικά σετ περιποίησης που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της αντρικής περιποίησης. Από την ενυδάτωση προσώπου και φροντίδα ματιών μέχρι την φροντίδα της επιδερμίδας ύστερα από το ξύρισμα! Μην παραμελείτε τον καθημερινό καθαρισμό προσώπου και την περιποίηση της γενειάδας σας!

Πάμε να δούμε όμως μερικές αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την περιποίηση προσώπου για τους άνδρες.

Πρώτα καθαρίστε, μετά ενυδατώστε

Ανεξαρτήτως από το πόσο απλή ή περίπλοκη είναι η αγωγή περιποίησης της επιδερμίδας σας, θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από ένα καθαριστικό και ενυδατική κρέμα. Το καθαριστικό ξεπλένει τυχόν υπολείμματα (ιδρώτα, βρωμιά, συσσώρευση προϊόντος) και επιτρέπει σε όλα τα διαδοχικά προϊόντα να απορροφηθούν σωστά, ενώ απελευθερώνει τους πόρους και αποτρέπει το φράξιμο και τα σπυράκια.

Φυλάξτε την ενυδατική σας κρέμα για το τέλος της αγωγής, καθώς σφραγίζει το δέρμα και δρα ως επιπλέον φραγμός άμυνας της υγρασίας – κρατώντας την ενυδάτωση κλειδωμένη μέσα και εμποδίζοντας τη ρύπανση, τα οξειδωτικά, τα βακτήρια από το άγχος και τον ερεθισμό του δέρματος. Μπορείτε, φυσικά, να προσθέσετε ένα στρώμα SPF πάνω από τον ενυδατικό (ακόμα καλύτερα, βρείτε μια λύση διπλής χρήσης όπως η ενυδατική μας κρέμα SPF που συνδυάζει την αναπλήρωση της ενυδάτωσης με την ελαφριά προστασία UV).

Μην κάνετε υπερβολική απολέπιση

Η τακτική απολέπιση είναι επιτακτική για τη διατήρηση της λείας, ομοιόμορφης επιδερμίδας, καθώς και για τη διατήρηση καθαρών πόρων του προσώπου.. Η διαδικασία απομακρύνει ή διαλύει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ανάλογα με το αν θα επιλέξετε φυσικό ή χημικό απολεπιστικό. Τα μέσα είναι θέμα προτίμησης, αλλά ένα πράγμα που είναι καθολικό είναι πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν βαρέως τύπου, τότε αρκούν δύο φορές την εβδομάδα. Τα κύτταρα του δέρματός σας δεν μπορούν να αναγεννηθούν γρηγορότερα από αυτό, επομένως θα σπαταλάτε το προϊόν και, ενδεχομένως, θα ερεθίζατε ακόμη και το δέρμα εάν επιχειρήσετε κάτι παραπάνω.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που υποστηρίζουν τον τύπο του δέρματός σας

Είσαι λαδωμένος παντού; Ή κατά μήκος του φρυδιού και κάτω από τη μύτη; Ή, έχετε στεγνώσει σε όλο το πρόσωπο; Ίσως δεν είστε κανένα από τα παραπάνω και έχετε την τύχη να απολαμβάνετε εναρμονισμένη παραγωγή λαδιού τακτικά. Ανεξάρτητα από την κατάστασή σας, πρέπει να επιλέξετε προϊόντα και να δημιουργήσετε μια αγωγή που να λειτουργεί με το δέρμα σας για να πετύχετε ” κανονικότητα» χωρίς να ξηραίνει υπερβολικά και να ερεθίζει το δέρμα ή χωρίς να επιδεινώνει τη συσσώρευση λιπαρότητας και να φράζει τους πόρους.

Μπορεί να είστε ευαίσθητοι σε υπερμελάγχρωση, τρίχες που φυτρώνουν και πολλά άλλα. Αλλά το θέμα παραμένει το ίδιο: Κατανοήστε το δέρμα σας και φτιάξτε ένα πρόγραμμα που κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και σας δίνει πραγματικά αποτελέσματα.

Μην παραλείψτε την επίσκεψη στον δερματολόγο

Μια εξαμηνιαία επίσκεψη στον δερματολόγο θα διασφαλίσει ότι θα επιτύχετε τους στόχους περιποίησης της επιδερμίδας σας, από τη διατήρηση μιας καθαρής επιδερμίδας έως τη διατήρηση της νεανικής σας άνωσης όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ένας δερματολόγος μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, τριχόπτωση, αμφισβητήσιμη κρεατοελιές, και τα πάντα μεταξύ τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι καλούν ένα dermo μόνο όταν έχουν ένα ορατό, απτό πρόβλημα, αντί να προγραμματίσουν προληπτικά check-in για να αντιμετωπίσουν πολλά μεγάλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου κάτι τόσο σοβαρού όπως ο καρκίνος του δέρματος. Προσπαθήστε για το τελευταίο: επισκέπτεστε τον δερματολόγο σας δύο φορές το χρόνο και να είστε προνοητικοί για την υγεία του δέρματος.

Φοράτε αντιλιακό καθημερινά

Ένα πράγμα που θα σας συμβουλεύσει ο δερματολόγος σας είναι η καθημερινή χρήση αντιλιακού—και έτσι θα σας συμβουλεύουμε το ίδιο εδώ και τώρα. Η βασική γραμμή είναι SPF30, που εφαρμόζεται κάθε φορά που πρόκειται να εκτεθείς στον ήλιο (ακόμη και το χειμώνα, ακόμα και όταν κάθεσαι δίπλα στο παράθυρο). Οι ακτίνες UV δουλεύουν το κακό τους όλο το χρόνο, διαπερνώντας το κάλυμμα των νεφών και το γυαλί, και είναι επίσης οι μεγαλύτεροι ένοχοι πίσω από το «φανερά γερασμένο δέρμα» (τραχύ ή κηλιδωτή υφή, απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας, ρυτίδες, υπερμελάγχρωση, κ.λπ.).

Το ημερήσιο SPF μπορεί να φαίνεται υπερβολικό κάθε πρωί, αλλά θα είναι κάτι που θα εκτιμήσετε μετά από δεκαετίες, όταν θα έχετε ακόμα την πιο σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα από όλους τους σύγχρονούς σας. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το αποκτήσετε μέσω μιας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας με SPF στο πρωινό σας πρόγραμμα.

Μην κάνετε γωνίες στο ξύρισμα σας

Η απόκριση του δέρματός σας στο ξύρισμα με ξυράφι σχετίζεται άμεσα με τη φροντίδα που δίνετε στη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε καθαρά, αιχμηρά ξυράφια (αντικαθίστανται κάθε 6-8 ξυρίσματα ή 2-3 εβδομάδες, όποιο είναι νωρίτερα). Αυτό σημαίνει προετοιμασία του δέρματος με ζεστό νερό και λάδι πριν το ξύρισμα. Αυτό σημαίνει αργά, σταθερά χτυπήματα ξυραφιού προς την κατεύθυνση του κόκκου της τριχοφυΐας.

Αυτό σημαίνει ηρεμία του δέρματος και κλείσιμο των πόρων με ένα δροσερό νερό που ακολουθείται από ένα εξισορροπητικό, τονωτικό aftershave. Αυτό σημαίνει φινίρισμα με ένα αναζωογονητικό, καταπραϋντικό ενυδατικό για να βοηθήσει την επιδερμίδα να ανακάμψει. Εν ολίγοις, αυτό σημαίνει να το κάνετε εύκολα και να μην παραλείψετε ή να βιαστείτε κανένα βήμα στην πορεία.

Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Συχνά περιμένουμε θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη με το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας μας, λες και μια μόνο εφαρμογή ενυδατικής κρέμας θα μας δώσει το καλύτερο δέρμα της ζωής μας. Αντίθετα: Ενώ πολλά προϊόντα προσφέρουν άμεσα οφέλη (όπως αντηλιακή προστασία, ή στιγμιαία εφέ ανύψωσης και σύσφιξης), η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα παίζετε ένα μεγάλο παιχνίδι. Όλα αυτά τα κάνετε για να εξασκηθείτε στο “fitness skincare”.

Είναι σαν να διατηρούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής συνολικά, αντί να τρώμε μια σαλάτα ανάμεσα σε μεγάλα φαγητά, απλώς για να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Το πιο αποτελεσματικό σχήμα είναι αυτό που βασίζεται στη βιωσιμότητα και τη μακροζωία. Οι άνθρωποι που τηρούν αυτό θα δουν τους μεγαλύτερους, λαμπρότερους καρπούς της εργασίας τους—για όλες τις μέρες τους.

Μην αγνοείτε την εκκολαπτόμενη ακμή

Εάν δείτε ή αισθανθείτε ένα σπυράκι στο δέρμα σας, τότε είναι αμέσως ώρα να δράσετε. Μην το αγγίζετε πόσο μάλλον να το πιέζετε. Αντίθετα, αντιμετωπίστε το με μια θεραπεία κηλίδων με σαλικυλικό οξύ (είτε μια κρέμα για τα σημεία είτε ένα έμπλαστρο για σπυράκια).

Το συστατικό θα εισχωρήσει στο δέρμα και θα σπάσει ό,τι κόκκο φράζει τον πόρο, θεραπεύοντάς τον έτσι από μέσα και ελπίζουμε ότι θα σας αποτρέψει από το να χρειαστεί να κοιτάξετε ένα ηφαίστειο στο πρόσωπό σας – καθώς και το σκοτεινό σημείο που αφήνει πίσω του για το επόμενο λίγοι μήνες. Εάν ενεργήσετε γρήγορα, μπορείτε πραγματικά να ζήσετε ένα θαύμα ολονύκτια με αυτά τα προϊόντα και να ξυπνήσετε ξανά με καθαρή, λεία επιδερμίδα. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου