Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Eurovision 2022: Ουκρανία: Το συγκρότημα Kalush Orchestra με ένα τραγούδι φόρο τιμής

Eurovision 2022: Κανονικά στην Eurovision θα πάρει μέρος η Ουκρανία.

«Η ουκρανική αποστολή έχει σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της και μας έστειλε και το βίντεο του τραγουδιού, το οποίο μπορεί να προβληθεί σε περίπτωση προβλημάτων της τελευταίας στιγμής», δήλωσαν οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων της Rai, όταν ανακοίνωσαν πως παρά τις συνθήκες η χώρα θα λάβει κανονικά μέρος στο διαγωνισμό.

Την χώρα θα εκπροσωπήσει το συγκρότημα Kalusch Orchestra, με το τραγούδι «Stefania».

Η Kalush Orchestra είναι μια ουκρανική hip-hop μπάντα που συνδυάζει έθνικ μοτίβα με μοντέρνους ήχους χρησιμοποιώντας διαφορετικά λαϊκά όργανα. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την ουκρανική πόλη Kalush.


Βρίσκεται στους πρόποδες των Καρπαθίων Βουνών και χρησιμεύει ως μασκότ που εμπνέει το συγκρότημα να εμπλέξει διαφορετικά folk στοιχεία και αυθεντική ουκρανική μουσική στα τραγούδια του. Επιπλέον, είναι η πατρίδα του μέλους του συγκροτήματος Oleh Psiuk.

Η συμμετοχή τους στη Eurovision, με το τραγούδι Stefania, είναι ένας φόρος τιμής στη μητέρα του Oleh, τον οποίο άκουσε μόνο για πρώτη φορά όταν είδε το συγκρότημα να διαγωνίζεται στην ουκρανική εκπομπή επιλογής Eurovision, Vidbir .

Ένα από τα μέλη του γκρουπ έχει ήδη εμπειρία από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο Ihor ταξίδεψε στο Ρότερνταμ πέρυσι για να διαγωνιστεί με το άλλο του συγκρότημα, τους Go_A.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου