Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Κορονοϊός – Γκάγκα: Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι, δεν χρειαζόμαστε αυστηρό απαγορευτικό

«Το φθινόπωρο πιθανόν να χρειαστεί να είμαστε πάλι προσεκτικοί» λέει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

«Η πανδημία σαφώς δεν έχει φύγει, το φθινόπωρο πιθανόν να χρειαστεί να είμαστε πάλι προσεκτικοί, αλλά για το καλοκαίρι υπάρχει αισιοδοξία» υπογράμμισε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εστιάζοντας στον κορονοϊό και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή της εξάπλωσής του.

«Σε αυτή την φάση δεν χρειαζόμαστε αυστηρό απαγορευτικό, καθώς στη χώρα μας μειώνονται τόσο οι εισαγωγές όσο και τα κρούσματα. Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γάλλια, η Ισπανία και η Ιταλία δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ουσιαστικά μέτρα» είπε η Μίνα Γκάγκα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, «ΣΚΑΪ 100,3».

«Να βρούμε τα κίνητρα για να κρατήσουμε τους νέους γιατρούς στη χώρα»

«Το στοίχημα στο χώρο της υγείας είναι να βρούμε τα κίνητρα για να κρατήσουμε τους νέους γιατρούς στη χώρα, καθώς πρέπει να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας ανοιχτό σε κάθε άνθρωπο που το χρειάζεται» δήλωσε.


Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι ο υγειονομικός χάρτης της χώρας προχώρα και συζητείται η αναδιαμόρφωση του συστήματος υγείας με παρεμβάσεις που αφορούν συγχώνευσης νοσοκομείων αλλά και μετατροπή του ρόλου συγκεκριμένων υγειονομικών μονάδων.

Η Μίνα Γκάγκα επίσης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει αξιολόγηση ώστε γιατροί να μπορούν από περιφερειακά νοσοκομεία να έρχονται σε μεγαλύτερα, ή να μπορούν να πηγαίνουν με κάποιο κίνητρο για ένα διάστημα σε περιοχές ανά την Ελλάδα με τουρισμό για να υπηρετήσουν στα νοσοκομεία. 

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου