Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Κορονοϊός – Θεμιστοκλέους: Καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού – Επιστρέφουμε στην κανονικότητα

Πότε και για ποιους ανοίγουν οι πλατφόρμες για 4η δόση

Την επιστροφή στην κανονικότητα χαιρέτησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τρίτη (12/4) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους προαναγγέλοντας πως το καλοκαιρί θα μπει τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση του εμβολίου και την ερχόμενη Παρασκευή για τους άνω των 60 ετών.

«Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, καθώς δεν είναι επαρκή τα επιστημονικά δεδομένα, ωστόσο είπε ότι εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


«Ο Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για την επιστροφή στην κανονικότητα»

Εστιάζοντας στη χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι είτε αύριο είτε μεθαύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» μέχρι τον Σεπτέμβριο, κατεύθυνση του οποίου είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. 

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε «η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους» υπογραμμίζοντας ότι «πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά». 

Τι θα συμβεί με τα μέτρα το Πάσχα

Αναφερόμενος στο Πάσχα, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα από αυτό που ζούμε τώρα, καθώς ήδη δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί. 

Δειτε το βιντεο εδω

Κλείνοντας ερωτηθείς για το αν οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες, ο γενικός γραμματέας αποκρίθηκε θετικά. 

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου