Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Μελιτζάνα για απώλεια βάρους

Μελιτζάνα για απώλεια βάρους!

Πολλές τροφές τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς ως υπερτροφές όσον αφορά την απώλεια βάρους .

Ωστόσο, οι μελιτζάνες δυστυχώς δεν έχουν μπει σε αυτή τη λίστα.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα οφέλη της κατανάλωσης μελιτζάνας και την αποτελεσματικότητα της στην απώλεια βάρους.

Όπως κάθε άλλο τρόφιμο, έτσι και η μελιτζάνα περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά. Τείνουν να αυξάνονται καθώς αυξάνετε τις μερίδες μελιτζάνας.

Θρεπτικές ουσίες

Θερμίδες – 25

Φυτικές ίνες – 3 g

Λίπος – 0,2 γρ

Πρωτεΐνη – 1 g

Υδατάνθρακες – 6 γρ

Βιταμίνη Κ- 3,5 mcg

Φολικό οξύ – 22 mcg

Ασβέστιο – 9 mg

Βιταμίνη Α- 23 IUs

Κάλιο- 229 mg

Σίδηρος- 0,23 mg

Βιταμίνη C – 2,2 mg

Φώσφορος – 24 mg

Μαγνήσιο – 14 mg

Οφέλη για την υγεία και την απώλεια βάρους 

Είναι χαμηλή σε θερμίδες
Όλοι γνωρίζουμε ότι η απώλεια βάρους απαιτεί να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίει το σώμα σας. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να αναζητήσετε τροφές με λίγες θερμίδες. Η μελιτζάνα είναι μια εξαιρετική επιλογή αν αναζητάτε επιλογές φαγητού με λίγες θερμίδες.

Κοιτώντας τον παραπάνω διατροφικό πίνακα του λαχανικού, μπορείτε να δείτε ότι 100 g αυτού του λαχανικού περιέχει μόνο 25 θερμίδες ( 5 ). Αυτές οι θερμίδες δεν προσθέτουν σημαντική ποσότητα στην ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων για απώλεια βάρους.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς παίζει ρόλο όλο αυτό στο να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Οι φυτικές ίνες τείνουν να είναι πιο χορταστικές, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση των επιπέδων κορεσμού σας.

Επομένως, είναι λιγότερο πιθανό να τρώτε υπερβολικά ή να τρώτε σνακ όταν καταναλώνετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Πρόληψη Καρκίνου
Ο καρκίνος συγκαταλέγεται στις πιο απειλητικές για τη ζωή ασθένειες στη σημερινή κοινωνία. Για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου, σας συμβουλεύουμε να ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

Ένα από τα τρόφιμα που μπορείτε να προσθέσετε στο πρόγραμμα διατροφής σας για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου είναι η μελιτζάνα. Το μωβ δέρμα του περιέχει ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό γνωστό ως νασουνίνη. Μελέτες δείχνουν ότι αυτό το αντιοξειδωτικό μπορεί να προστατεύσει και να διατηρήσει τις κυτταρικές μεμβράνες σας από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Εκτός από τη νασουνίνη, οι ειδικοί αποκαλύπτουν επίσης ότι η μελιτζάνα περιέχει χλωρογενικό οξύ, το οποίο μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Είναι επίσης αντιικό και αντιβακτηριακό, που σημαίνει ότι η λίστα με τα οφέλη για την υγεία είναι πολυάριθμη.

Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η μελιτζάνα περιέχει χλωρογενικό οξύ. Αυτό το οξύ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης LDL. Τα υψηλά επίπεδα LDL αποτελούν παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Το αντιοξειδωτικό νασουνίνη μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου μειώνοντας την περιεκτικότητα σε σίδηρο στο αίμα σας όταν είναι πολύ υψηλή.

Το WebMD αναφέρει ότι η υπερβολική ποσότητα σιδήρου στο αίμα σας μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις ( 6 ). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους άνδρες και άλλα άτομα που δεν έχουν έμμηνο ρύση.

Βελτιωμένη διαχείριση του διαβήτη
Οι μελιτζάνες τείνουν να είναι εξαιρετικές πηγές φυσικών φυτικών χημικών ουσιών γνωστών ως πολυφαινόλες. Αυτές οι πολυφαινόλες μπορεί να βελτιώσουν την επεξεργασία της ζάχαρης στο σώμα σας, βοηθώντας στη διαχείριση του διαβήτη εάν είστε διαβητικός.

Βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου
Η μελιτζάνα περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Β-1, βιταμίνη Β-6 και βιταμίνη Β-3 ( 6 ). Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου σας, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και προάγουν την πήξη του αίματος και την υγιή ανάπτυξη των οστών.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου