Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Πάτρα: «Αποκλείεται να χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα από τους γιατρούς

Τι λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη για το θρίλερ της Πάτρας,

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα», η Ελπίδα Σπανουδάκη, ιατροδικαστής, σημείωσε πως η κεταμίνη είναι μια ουσία η οποία δε χορηγείται σε περιπτώσεις ανακοπής.

«Το παιδί την ώρα που μπήκαν οι γιατροί στο δωμάτιο ήταν σε ανακοπή. Αποκλείεται να του χορήγησαν κεταμίνη, δεν ενδείκνυται. Να δούμε λίγο και την αιτία της ανακοπής αυτής. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα.

Στην τοξικολογική είδαμε αυξημένη δόση κεταμίνης στα όρια της θανατηφόρας δοσολογίας αλλά και μεταβολισμό της κεταμίνης. Να δούμε σε συνάρτηση με τα ευρήματά μας τη δόση της κεταμίνης, την οδό που χορηγήθηκε και να φτάσουμε στον χρόνο που χορηγήθηκε».

Η κ. Σπανουδάκη τόνισε ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν κυκλοφορεί αφύλακτη στα νοσοκομεία. Βρίσκεται σε ειδικούς χώρους και κάθε χρήση της καταγράφεται.

Δειτε το βιντεο εδω

Σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, η ιατροδικαστής είπε ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί θα ερμηνεύσει το σύνολο των ευρημάτων των εξετάσεων. Όπως σημειώνει, τα ευρήματα οδηγούν στον ασφυκτικό θάνατο, ειδικά για το δεύτερο παιδί.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου