Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι συνθήκες κράτησής της στον Κορυδαλλό

«Κινητό τηλέφωνο δεν μπορεί να πάρει. Καρτοκινητό δικαιούνται όλοι οι κρατούμενοι, το ίδιο και τηλεόραση. Δεν είναι κάτι που δόθηκε έξτρα στη Ρούλα Πισπιρίγκου».

Για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τις συνθήκες κράτησής της στον Κορυδαλλό μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

«Το κελί που κρατείται είναι ένα κλασικό κελί που χρησιμοποιείται για κάποιο κρατούμενο που θα αιτηθεί ή θα θεωρούμε ότι χρειάζεται προστασία. Ειδικός χώρος κράτησης υπάρχει σε όλες τις φυλακές. Όλοι οι νεοεισερχόμενοι κρατούμενοι μένουν κάποιες μέρες απομονωμένοι λόγω της πανδημίας, και μετά αποφασίζεται ο χώρος κράτησης», είπε αρχικά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης είπε στη συνέχεια: «Το ότι υπάρχουν στις φυλακές επεισόδια μεταξύ των κρατουμένων, είναι βέβαιο. Οι κρατούμενοι έχουν έναν κώδικα δικό τους για αυτά τα θέματα. Εμείς οφείλουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Δεν υπήρχαν ιδιαίτερες αντιδράσεις από τις κρατούμενες στον Κορυδαλλό.

Όλοι οι κρατούμενοι είναι σε επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο. Για λόγους δικής της ασφάλειας δε δίνουμε αναπτήρα, ενώ επίσης αφαιρούνται τα κορδόνια από τα παπούτσια. Τον πρώτο καιρό οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί με όλους τους κρατούμενους».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου