Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης – Καταθέτει σήμερα στην ανακρίτρια

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

«Τα παιδιά μας ήταν πάντα ο συνδετικός μας κρίκος» έλεγε απολογούμενη στην ανακρίτρια για την σχέση της με το Μάνο Δασκαλάκη η Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Ένας συνδετικός κρίκος ο οποίος, πλέον, δεν υπάρχει και το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι βρίσκεται σε αντίπαλα στρατόπεδα τηρώντας στάση αναμονής.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στην εν διαστάσει σύζυγο του η οποία κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού για την δολοφονία της κόρης τους Τζωρτζίνας και σήμερα (7/4) περνά και πάλι το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει.

Ο 30χρονος φέρεται να είναι ο μάρτυρας που πρώτος θα ανοίξει τον κύκλο των καταθέσεων. Η μαρτυρία του θεωρείται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα αντιδράσει στη συνέχεια η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη στην απολογία της είχε περιγράψει τον εν διαστάσει σύζυγο της ως «καλό πατέρα, που ήθελε το καλύτερο για το παιδί του» ενώ τώρα φέρεται να δηλώνει «έκπληκτη και θλιμμένη» από την μεταστροφή της συμπεριφοράς του. Ήδη, ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε λόγο για «αδιάσειστα στοιχεία» σε βάρος της 33χρονης ενώ ο δικηγόρος του μίλησε για «στυγνή δολοφονία» δίνοντας, προφανώς, το στίγμα της γραμμής που θα κρατήσει.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης θα κληθεί να μιλήσει με λεπτομέρειες για την σχέση του με την 33χρονη, την κοινή ζωή και τους θανάτους των παιδιών τους. «Θέλω να μάθω την αλήθεια» διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση αφού φαίνεται πως πλέον δεν πείθεται από τα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου που στην απολογία της έλεγε: «Ποτέ δεν έχω πειράξει κανένα μου παιδί, έχω χάσει τρία παιδιά και έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση άδικα». Μάλιστα, η κατηγορούμενη ζήτησε να μην προφυλακιστεί και να της επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός με «βραχιολάκι». «Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Πριν βρεθώ σε αυτή τη θέση έπρεπε να έχει γίνει μια καλύτερη έρευνα» έλεγε αλλά το αίτημα της να παραμείνει εκτός φυλακής δεν έγινε αποδεκτό με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι έτοιμη να επανέλθει ζητώντας την αποφυλάκιση της.

Ο Μάνος Δασκαλάκης με την Ρούλα Πισπιρίγκου

Αν και ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως η κατηγορούμενη ήταν «υπόδειγμα μητέρας» οι αποκαλύψεις για την χορήγηση της κεταμίνης, σύμφωνα με πληροφορίες, κλόνισαν την εμπιστοσύνη του με αποτέλεσμα να διαχωρίσει τη θέση του. Οι δικαστικές αρχές, μετά το πράσινο φως που άναψε το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, αναμένουν τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου που στο επίκεντρο της έχει την αναζήτηση του τρόπου προμήθειας της κεταμίνης ή άλλης «ύποπτης» ουσίας.

Τι θα γίνει με το tablet της Τζωρτζίνας

Οι απαντήσεις από την έρευνα στα οκτώ κινητά, τη Smart τηλεόραση, το laptop και το tablet, που κατασχέθηκαν από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, ενδεχομένως καθορίσουν, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, αν θα γίνει εκταφή στην 9χρονη με στόχο να ερευνήσουν το τάμπλετ που θάφτηκε μαζί της.

Σε κάθε περίπτωση ο Μάνος Δασκαλάκης ήδη επιβεβαίωσε στην ανακρίτρια, έστω και άτυπα, την κίνηση της Ρούλας Πισπιρίγκου να βάλει στο φέρετρο της Τζωρτζίνας ένα tablet. Ήταν κάτι που ο δικηγόρος του 30χρονου, Δημήτρης Καράμπελας χαρακτήρισε «περίεργο» διευκρινίζοντας πως ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης η οποία στα άλλα δυο παιδιά, που έφυγαν από τη ζωή, είχε επιλέξει να βάλει μαζί τους ένα αρκουδάκι.

Έτσι, αν η δικαστική λειτουργός κρίνει ότι πρέπει να ανασυρθεί το θαμένο tablet για να ερευνηθούν οι αναζητήσεις που είχαν γίνει, η μαρτυρία του 30χρονου θα έχει ανοίξει τον δρόμο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου